Teknoloji

RapidShare Almanya’da yasal olarak tanımlandı

Rapidshare uzun süredir Almanya’da hukuki sorunlar ile boğuşuyordu. Hamburg’ta bulunan bir Yüksek Bölge Mahkemesi, RapidShare’e siteye yüklenen tüm içerikleri telif hakkı ihlaline karşı denetlemesi ve filtrelemesi yönünde bir emir vermişti. Ancak, Alman müzik birliklerinin yoğun baskısı sonucu alınan bu karar değişti. Mahkeme, RapidShare’in Almanya’da yasal bir biçimde faaliyet gösterdiğine ve içeriği denetlemesine gerek olmadığına karar verdi.

Fakat, alınan bu kararın altında da bir bit yeniği olduğunu belirtmekte fayda var. Mahkeme, sitenin içerik denetleme konusunda bir yükümlülüğü bulunmadığını, ancak diğer sitelerdeki RapidShare linklerini telif hakkına sahip içeriğe yönlendirmek ile yükümlü olduğunu belirtti.

RapidShare’den yapılan açıklamada ise, mahkeme kararına uygun hareket edileceği ve mahkemenin uygulanmasını istediği sistemin halihazırda mevcut olduğu belirtildi. İstismara karşı politikaları hakkında konuşan site yetkilileri, sitelerdeki indirme linklerini tarayan bir ekibe sahip olduklarını ve bu ekibin dosyaların yasal olup olmadığını kontrol ettiğini dile getirdiler. Yasal olmayan içeriklerin engellendiğinin de altı çizildi.

Site, mahkemenin kararına da itiraz edeceğini açıkladı. Kararın site lehine çıkmasına rağmen, itiraz edileceğinin açıklanması bir çok kişiyi şaşırtsa da RapidShare’e göre karar ”hukuki açıdan tartışmalı” noktalar içeriyor.

İlgili – Torrentfreak

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER