ManşetlerUlaşım

2024’te yollara çıkacak olan Range Rover Electric hakkında ilk bilgiler paylaşıldı

range rover electric

Land Rover birkaç yıl önce tüm otomobillerinin elektrikli versiyonlarını sunmayı planladığını açıklamıştı. Bu süreç nihayet başladı. Şirket Range Rover Electric modelinin ilk görüntülerini paylaşırken, potansiyel kullanıcılarına 800 voltuk bir mimari ve modern bir elektrikli otomobilin tüm avantajlarını vadediyor. Land Rover, elektrikli Range Rover’ın benzin tüketen modeller kadar güçlü olacağını belirtmeyi de ihmal etmedi.

Bazı heyecan verici vaatler dışında otomobille ilgili detaylar belirsizliğini koruyor. Otomobilin “amiral gemisi Range Rover V8 ile karşılaştırılabilir bir performansa ve Land Rover uzmanları tarafından şirket içinde geliştirilen her türlü arazi kabiliyetine” sahip olacağı belirtiliyor. Mevcut V8 motorlu 2023 Range Rover halihazırda 900 mm derinlik sunmasına rağmen, bu her türlü arazi kabiliyeti 850 mm’lik sudan geçme kabiliyetini de içeriyor.

Şirket, “aktif yol gürültüsü engelleme konfigürasyonu ve ses tasarımının yanı sıra elektrikli desteklerin sağladığı kabin konfor seviyeleri” sayesinde yeni modelin “şimdiye kadar yaratılmış en sessiz ve en rafine Range Rover” olacağını da belirtti. Başka bir ifadeyle, tıpkı diğer lüks elektrikli otomobiller gibi nispeten düşük gürültü seviyelerinden ve elektrikli aktarma organlarının basitliğinden yararlanılacak.

Range Rover Electric, Jaguar Land Rover’ın 800 voltluk mimariye dayanan Modüler Boyuna Mimarisi (LMA) üzerine inşa edilecek. Bu mimari genel olarak ilave şarj gücünü, gelişmiş performansı, artırılmış verimliliği ve ağırlık tasarrufunu destekliyor. Şirket, bunun diğer faydaların yanı sıra “kamu ağlarında hızlı şarjın” sağlanmasına yardımcı olacağını söylüyor.

range rover electric

Range Rover Electric İngiltere’de üretilecek

Şirket ayrıca “kusursuz bir elektrik mülkiyeti deneyimi – zahmetsiz şarj, enerji ortaklıkları, kablosuz yazılım güncellemeleri ve menzili en üst düzeye çıkarmak için akıllı teknoloji” vadediyor. Range Rover Electric ve bataryası İngiltere’de sırasıyla Solihull ve Wolverhampton’da üretilecek.

Range Rover’ın menzil, performans bilgileri ve diğer temel özellikleri henüz paylaşılmış değil. Bunlara ek olarak, hâlihazırda otomobilin fotoğrafların da paylaşılmadı. Ancak önümüzdeki dönemde Land Rover’dan eksikleri kapatacak yeni paylaşımların gelmesi sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER