EğlenceTeknoloji

Rainbow Six Siege yeni nesil oyun konsollarında da oyuncularla buluşacak

rainbow six siege

Rainbow Six Siege, yeni nesil oyun konsolları PlayStation 5 ve Xbox Series X‘te de oyuncularla buluşacak. Bu önemli duyuruyu Windows Central’a konuşan Ubisoft oyun direktörü Leroy Athanassof yaptı.

Rainbow Six Siege’de nesiller arası çok oyunculu deneyim desteği de sunulacak. Kısacası PlayStation 5 ve Xbox Series X sahipleri oyunu PS4 ve Xbox One sahibi arkadaşlarıyla birlikte oynayabilecek.  Oyun için kesin bir çıkış tarihi vermenin henüz mümkün olmadığını söyleyen Athanassof, Rainbow Six Siege’in yayınlanır yayınlanmaz hem PlayStation 5’te hem de Xbox Series X’te yerini alacağını belirtti.

Ubisoft’un platformlar arası uyumluluk sözü, akıllara Microsoft’un Halo: Infinite ve diğer oyunları için verdiği garantiyi getiriyor. Xbox Game Studios’un şefi Matt Booty, Series X için hazırlanan oyunların aynı zamanda Xbox One’da da oynanabileceğini ifade etmişti.

Athanassof: Rainbow Six Siege oyuncularını bölmek istemiyoruz

Athanassof, PCGamesN sitesine yaptığı açıklamada ise Rainbow Six Siege’in hâlihazırda PC’de oynanan versiyonunun yeni nesil konsollarda oyuncularla buluşacağını belirtti. Ubisoft yöneticisi, oyunun oyuncu topluluğunu hiçbir şekilde bölmemenin şirket için önemli olduğunun altını çizdi.

Rainbow Six Siege’in platformlar arası uyumluluğu konusunda ise hâlâ soru işaretleri mevcut. Xbox ve Microsoft oyuncularının birbirleriyle oyun oynayabilmelerini istediklerini söyleyen Athanassof, bunun öncelikli olarak Microsoft ve Sony arasında bir mesele olduğunu dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER