Eğlence

Radiohead eski konser kayıtlarını YouTube’da paylaşmaya başlıyor

radiohead youtube

Radiohead denince pek çok kişinin aklına “kişisel ve sosyal yabancılaşma” temalı şarkılar gelir. Ancak bu değişik şöhretine rağmen, grup zor zamanlarında hayranlarına destek olmak için hoş bir adım atıyor. Radiohead, koronavirüs karantinası döneminde YouTube kanalında her hafta bir konser videosu paylaşacak.

Grup, ilk olarak 7 Ekim 2000’de İrlanda’nın Dublin şehrinde verdiği konserin kaydını paylaşacak. Konser, 10 Nisan’da Türkiye saatiyle 00:00’da yayına girecek. Söz konusu konser, grubun Kid A albümünün çıkışından bir hafta sonra gerçekleştiği için çalma listesinin büyük kısmı bu albümdeki şarkılardan oluşuyor. Söz konusu albümün genel temasının içinde bulunduğumuz zamanla da örtüştüğü söylenebilir.

Radiohead’in daha önce çıkardığı albümlerde bulunan “Paranoid Android” ve “Just” gibi şarkılar da söz konusu konserin listesinde yer alıyor. Konseri izlemek için gece yarısına kadar beklemek istemeyenler, grubun bir süre önce faaliyete geçirdiği “çevrimiçi kütüphane” üzerinden de konser kaydına erişebiliyor.

Radiohead, YouTube kanalı üzerinden konser kayıtlarını paylaşan tek grup değil. Metallica da her hafta YouTube ve Facebook üzerinden bir konser kaydını yayınlıyor. Pek çok müzisyen de bu dönemde Instagram, Facebook, YouTube üzerinden paylaştıkları kayıtlarla veya yaptıkları canlı yayınlarla hayranlarının karşısına çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER