EğlenceManşetler

Racing Fever: Tozu dumana katmaya hazır olun

racing-fever-1

Araba yarışı kategorisindeki oyunlar, hem otomobillerin gördüğü genel ilgi hem de kolay oynanabilir olmalarından ötürü pek çok oyun severi cezbediyor. Bu cazibenin etki alanı geleneksel oyun araçlarından mobil cihazlara da taşınmış durumda. Mobil cihazların teknik özellikleri sayesinde bu cihazlarda araba yarışı oyunları oynamak daha kolay ve keyifli hâle geliyor. Racing Fever, mobil cihaz sahiplerine bu keyfi kestirme yoldan yaşatan oyunlar arasında bulunuyor.

racing-fever-2

Racing Fever, format itibarıyla klasikleşmiş araba yarışlarına bir hayli benziyor. Oyuncular ana ekranda başlat komutunu verdiklerinde karşılarına kendilerine başlangıçta ücretsiz olarak sunulan otomobil çıkıyor. Üstünde isim yazmasa da otomobilin VW Golf model bir araç olduğu rahatlıkla anlaşılıyor. Oyuncular diledikleri takdirde kendilerine verilen bu aracın rengini değiştirebiliyor.

racing-fever-3

Ancak ekstra renk seçeneklerinden sadece bir tanesi otomobile ücretsiz olarak uygulanabiliyor. Diğer renk seçenekleri ise oyun içinde kazanılan paraları kullanarak satın alınabiliyor. Aynı değişim işlemi jantlara da uygulanabiliyor. Oyuncular aynı menü üzerinden otomobilleri üzerine farklı çizimler ekleyebiliyor veya araçlarını teknik açıdan güçlendirebiliyor.

racing-fever-4

Kullanıcılar otomobillerini değiştirmek istedikleri takdirde bunu aracı gördükleri ilk ekran üzerinden gerçekleştirebiliyorlar. Farklı otomobil seçenekleri söz konusu ekranda ilerlendiğinde oyuncuları gösteriliyor. Yeni otomobil satın almak için oyunda kazanılan paralar kullanılıyor. Bu paranın yetmediği durumlarda uygulama içi satın alma özelliği aracılığıyla kaynak artırımı yapmak mümkün oluyor.

racing-fever-5

Bütün kozmetik işlemler tamamlandığında oyunculardan yarışacakları parkuru seçmeleri isteniyor. Parkur için Racing Fever oyuncularına Köy, Çöl, Şehir ve Kış olmak üzere dört farklı seçenek sunuluyor. Köy pisti Racing Fever’ın varsayılan pisti konumunda. Çöl ve Şehir pistlerinin kilidini açmak için oyunculardan ellerini ceplerine atmaları isteniyor. Kış pistiyse henüz erişime açılmış değil.

racing-fever-6

Pist seçiminin ardından Racing Fever oyunculara dört farklı yarış formatı sunuluyor. Tek Yön isimli formatta oyuncular tek yöne akan bir trafikte yarışıyor. Çift Yön’de ise oyuncular iki yönlü akan bir trafikte ilerlemeye çalışıyor. Serbest sürüş modu sayesinde oyunculara yeteneklerini geliştirme fırsatı verilirken, Time Attack modunda ise oyunculardan 1 dakika içinde maksimum mesafeyi katetmeleri isteniyor.

racing-fever-7

Racing Fever’ın Serbest Sürüş dışındaki modlarında oyuncular başka bir arabaya yüksek hızla çarptıkları takdirde sürüş keyfi sona eriyor. Sürüş sırasında arabaların nasıl kontrol edileceği de oyunculara ilk sürüş öncesinde gösteriliyor. Yön tayini jiroskop ile yapılırken, gaz ve fren kontrolü ekran üzerinde beliren sanal tuşlar aracılığıyla sağlanıyor.

racing-fever-8

Racing Fever şık grafikleri, kolay oynanabilirliği ve rahat gezilebilen arayüzüyle oyunculara trafikte hissetmedikleri rahatlığı akıllı cihazlarında hissetme fırsatını sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER