Teknoloji

QWERTY klavyeli BlackBerry 10 akıllı telefonun klavyesinin görüntüsü sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BlackBerry tutkunları arasında gelecek yılın başlarında beklenen fiziksel QWERTY klavyeli cihazı merak edenler kesinlikle vardır. Onların bu meraklarını biraz olsun dindirecek şekilde çeşitli basın fotoğrafları ara ara internete sızıyor, ancak hiçbir şey gerçek bir ürünü gösteren sızıntının yerini tutmuyor. Aşağıda göre fotoğrafta QWERTY klavyeli müstakbel BlackBerry 10 cihazının klavyesinin gerçek fotoğrafı yer alıyor.

CrackBerry sitesinde yayınlanan fotoğraflarda klavyenin satırlarını birbirinden ayıran kalın çizgiler dikkat çekiyor. Aslında bu klavye tasarımına daha önce sızan çeşitli ürün taslaklarında rastlanmıştı, yine de Blackberry Bold 99xx serisinin en üst standart olarak nitelendirilen klavyesinden farklı bir şeylerin yapıldığını görmek açısından bu fotoğraf önemli. Fotoğraftan bu tuşun belirli bir yükseklik içerip içermediği anlaşılmıyor, bu nedenle bu QWERTY klavyenin ergonomisi hakkında bir yorumda bulunmak şu an için biraz zor.

Fotoğrafın bulanıklığına rağmen klavyenin genel düzeninin önceki BlackBerry cihazlarıyla tamamen aynı olduğu görünüyor. Bu durum daha önce de bir BlackBerry telefon kullananların yeni BlackBerry 10 cihazlarına, en azından QWERTY klavyeli olana daha kolay bir şekilde alışabileceği anlamına geliyor.

İlgili >> CrackBerry

 

İLGİLİ HABERLER