EğlenceManşetler

Quizbie: Hem bilginizi sınayın hem de keyifli zaman geçirin

Akıllı telefon sahiplerinin bilgi seviyelerini ölçebildiği ve bilgi dağarcıklarını başkalarıyla karşılaştırabildikleri oyunlar, ilk günden bu yana mobil oyun ekosisteminin popüler parçaları arasında yer alıyor. Günümüzde bilgi yarışması tarzındaki oyunlar giderek daha interaktif bir yapıya bürünse de, klasik formata daha yakın bilgi yarışması oyunları da hâlâ büyük ilgi görüyor. Quizbie de eski ve yeniyi birleştiren tarzdaki oyunlar kümesinin yeni üyelerinden biri olarak dikkat çekiyor.

quizbieQuizbie’de oyunculara bilgilerini test edebilmeleri için hâlihazırda iki farklı yol sunuluyor. Bu seçeneklerden birini pek çok mobil oyunda gördüğümüz “sonsuz koşu” formatına benzetmek yanlış olmayacaktır. Bu formatta oyuncular kendilerine yöneltilen çoktan seçmeli soruları verilen süre içinde yanıtlamaya çalışıyor. Bu formatta oyuncular sorulan soruları doğru yanıtladıkça karşılarına yeni bir soru çıkıyor. Soruların zorluk seviyesi de yavaş yavaş yükseliyor.

Quizbie söz konusu formatta oyunculara yardımcı olacak çeşitli “jokerler” de sunuyor. Oyuncular her yarışmada bir kez kendilerine sorulan soruları pas geçebiliyor veya doğru cevabı seyircilere sorabiliyor. Yanlış şıklardan birinin elenebilmesi jokerini ise üç defa kullanmak mümkün oluyor. Yanlış cevap verenler, bir reklam izlemeyi kabul ettikleri takdirde yarışmayı sürdürüyor.

Quizbie’nin ikinci oyun modunda ise oyuncular karşılıklı yarışabiliyor. Ancak bu noktada oyuncuların arkadaşlarını bulup onlarla yarışma gibi bir imkanlarının henüz olmadığını belirtmekte fayda var. Karşılıklı yarış modunda oyuna katılan ve o sırada çevrimiçi bulunan oyuncular birbirleriyle gelişigüzel biçimde eşleştiriliyor. Karşılıklı yarışmada oyunculara aynı sorular soruluyor. Bu yarışmada avantaj kazanmak için soruya doğru yanıtı mümkün olduğunca hızlı biçimde vermek büyük önem taşıyor. Soruya daha hızlı yanıt veren yarışmacı daha fazla puan alıyor. Böylelikle yarışmanın kazananının belirleneceği sanal zirveye daha hızlı biçimde ulaşılıyor. Kazananı gösteren animasyon bir dağ ve dağa tırmanan dağcı eşliğinde sunuluyor. Bu dağın zirvesine ilk varan yarışmayı kazanıyor. Oyuncular yarışma bittiğinde birbirlerini emojiler veya önden hazırlanmış çeşitli kalıplarla tebrik edebiliyor.

Quizbie oynayanlar diledikleri takdirde bir miktar para ödeyerek oyundaki reklamları kaldırabiliyor. Farklı kategorilerde sorularla oyunculara eğlenceli dakikalar geçirmeyi vadeden oyun, önümüzdeki dönemde yapılacak iyileştirmelerle birlikte daha da keyifli bir deneyim sunacak gibi görünüyor. Oyun hem iOS hem de Android‘de oynanabiliyor.

İLGİLİ HABERLER