EğlenceManşetler

Quetzalcoatl: Yılan zamanın ruhuna uyum sağlıyor

quetzalcoatl-001

Bugün bile “cep telefonunda oyun” denince pek çok kişinin aklına gelen ilk oyunlardan biri Yılan oluyor. Nokia’nın cep telefonu pazarını domine ettiği yıllarda neredeyse herkesin haşır neşir olduğu Yılan, akıllı telefonlarla birlikte gelişen mobil teknolojilere paralel olarak yeni oyunlara ilham verdi. Quetzalcoatl, Yılan’dan ilham alan, ancak ondan farklı bir tarz sunan oyunlar arasında en yenilerden biri olarak göze çarpıyor.

quetzalcoatl-002

Quetzalcoatl’ın Yılan’ı bir replikası olarak tanımlamak mümkün değil. Quetzalcoatl’da oyunculardan yılanı kafasından veya kuyruğundan sürükleyerek yılanın üzerindeki noktaları aynı renkteki karolarla eşleştirmeleri isteniyor. Quetzalcoatl’ın seviyeleri “Dünya” olarak adlandırılırken, her dünya bir öncekine göre daha zor bir bulmacayı oyunculara sunuyor.

quetzalcoatl-003

İlk seviyede oyuncular tek yılanla hareket ederken, ilerleyen seviyelerde yılanların sayısı artıyor. Quetzalcoatl’da ilk birkaç seviye boyunca oyunculara yılanların manevra kabiliyeti ve seviyelerde yer verilen bulmacalara ilişkin bilgiler veriliyor. İlk birkaç seviyeden sonra aralardaki bilgi akışı kesiliyor.

quetzalcoatl-004

Quetzalcoatl’ın yılan ve yapbozu bir araya getiren oyun deneyimi, akıllı telefon sahiplerine oldukça keyifli vakit geçirme fırsatı sunuyor. İlerleyen seviyelerde işler biraz zorlaşsa da, bu durum oyunun verdiği keyfi eksiltmiyor. Dolayısıyla Quetzalcoatl’ın “çıldırtan” cinsten bir oyun olmadığını belirtmek gerekiyor.

quetzalcoatl-005

Olukça fazla rengin kullanıldığı Quetzalcoatl’ın tasarımında ise sade çizgiler tercih edilmiş. Oyunda karoların ve dairelerin bulunması nedeniyle klasikleşmiş tahta oyunlarından Kızma Birader de akıllara geliyor. Oyuncular içinden çıkamadıkları durumlarda ekranın üst kısmındaki anahtar ikonuna dokunarak yardım alabiliyor. Zorlu seviyeleri geçmek için kullanılan bu anahtarlara ise uygulama içi satın alma özelliği aracılığıyla sahip olunuyor. 10 anahtarlık paketi satın almak için 1,99 TL ödemek gerekiyor.

quetzalcoatl-006

Bugüne kadar hep Aztek veya Maya medeniyetlerine dair kaynaklarda rastlanan “Quetzalcoatl” kelimesinin telaffuzu oldukça zor. Ancak oyunun keyifli yapısı ve şık tasarımıyla elde edeceği popülarite sayesinde “Quetzalcoatl” kelimesi pek çok kişiye daha aşina gelecektir.

İLGİLİ HABERLER