Teknoloji

Qualcomm’un yeni Snapdragon S4 yongaları çift çekirdekli işlemcileri daha geniş kullanıcı kitlesine sunmayı hedefliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Qualcomm, S4 Snapdragon işlemci ailesine mensup iki yeni yongasetini tanıttı. MSM8625 ve MSM8225 yongasetlerinin her biri çift çekirdeğe sahip. 1 GHz’e kadar çalışma frekanslarını destekleyen bu yongasetler Adreno 203 GPU ve 3G modemle birlikte geliyor. Aslına bakarsanız, bu yeni yongasetlerin heyecan verici teknik özellikleri yok gibi, yine de Qualcomm’un bu yeni bileşenlerle giriş seviyesindeki cihazlara daha fazla hız getirmeyi planladığı anlaşılıyor.

MSM8625 ve MSM8225 yongasetleri MSM7x27A ve MSM7x25A ailesi yongasetlerle donanım ve yazılım açısından uyumlu olacak şekilde geliştirildi. Bu sayede cihaz üreticileri mevcut Snapdragon S1 tabanlı tasarımlarını çift çekirdekli S4 tasarımlarına kolayca geçirebilecek. Bu, özellikle cihaz portföyünü daha gelişmiş ve 3G deestekli akıllı telefonlarla zenginleştirmek isteyen üreticilerin ilgisini çekecektir.

Qualcomm bu yeni yongasetlerin yanı sıra Qualcomm Referans Tasarım programı adında geniş kapsamlı bir set çıkarıyor. Yazılım ve önceden test edilmiş Qualcomm yongalarından oluşan donanım bileşenleri barındıran bu test ile birlikte tasarım sürecinin hızlandırılması hedefleniyor. Qualcomm bu yolla akıllı telefon pazarında hem yüksek hacmi hem de farklılaşmayı hedefliyor.

Yeni Qualcomm S4 yongasetlerin ve referans tasarımların 2012’nin ilk yarısında cihaz üreticilerine gönderilmesi bekleniyor.

İlgili – Qualcomm

İLGİLİ HABERLER