Teknoloji

Qualcomm’un çift çekirdekli Snapdragon S4 yongaseti performans testinden başarıyla geçti

Qualcomm’un Krait CPU etrafında geliştirilen yeni nesil Snapdragon yonga üstü sistemi AnandTech tarafından bir performans testine tabi tutulmuş. Qualcomm’un MSM8960 Mobil Geliştirme Platformunu testten geçiren siste ekibi çift çekirdekli 1.5 GHz işlemcinin performansını popüler Android benchmark yazılımlarıyla ölçmüş.

Linpack üzerinde hem tek hem de çok yürütme birimli işlemlerde Qualcomm’un işlemcisi şu anda piyasada olan her cihazı geride bırakmayı başarmış. SunSpider ve BrowserMark gibi internet tarayıcı testlerinden ise sırasıyla 1532 ve 110345 puan almayı başarmış. Bu sonuçlar da JavaScript performansının ne kadar iyileştirilmiş olduğunu gösteriyor.

Site ekibi bazı pratik testler de gerçekleştirmiş. Örneğin, bir web sayfasının Galaxy Nexus ve Snapdragon S4 yüklü telefonda ne kadar hızlı bir şekilde yüklendiği karşılaştırılmış. Önbelleğin boşaltıldığı bir denemede Snapdragon S4 işlemci 0.3 saniyelik avantaj elde ederken, bu avantaj önbelleğin açık olduğu bir durumda 1.4 saniye ile çok daha fazlaya çıkıyor. Qualcomm’un MDP cihazının Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile çalıştığını belirtelim. AnandTech ekibi, bu cihazda şimdiye kadar yaşadıkları en düzgün Ice Cream Sandwich deneyimini yaşadıklarını dile getirmiş.

Qualcomm S4’ün çift çekirdekli işlemcisi bu performansı göstermiş. Snapdragon S4 içinde hem tek hem de dört çekirdekli türevlerin sunulacağını hatırlatalım. Tek çekirdekli işlemci belki güç açısından daha tasarruflu bir yapı sunabilir, bununla birlikte performans açısından da mevcut nesil işlemcilere göre artılar sunacaktır. Dört çekirdekli versiyon ise cihazı uçuracak bir ortam sunabilir.

Tüm test sonuçlarını aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.

İlgili – AnandTech

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER