Teknoloji

Qualcomm’un 2.5 GHz’lik dört çekirdekli işlemcileri 2012’de geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iq-2011-istanbul-00007

Qualcomm, İstanbul’da düzenlediği Innovation Qualcomm etkinliğinde Snapdragon işlemcisinin önümüzdeki döneme dair yol haritasını da açıkladı. Şirket 2012 yılı içinde 2.5 GHz’lik dört çekirdekli yongaüstü sistemini sunmayı hedefliyor.

Gelecek nesil Krait mimarisinin kullanılacağı bu yongalar şu anda pazarda mevcut olan işlemcilerin iki katı kadar hız sunacak. Krait mimarisini baz alan S4 sınıfı yongaseti 28 nm süreci üzerine inşa ediliyor. Tek, çift ve dört çekirdekli versiyonlara sahip olacak bu seri 2.5 GHz’e varan hızlara ulaşacak. Adreno grafik işlemci birimi, 3D, tam 1080p HD, 3G ve LTE bağlantı desteği de standart özellikler arasında olacak.

Qualcomm’un işlemci yelpazesinde yer alan S1, S2 ve S3 sınıfı işlemciler daha az güce sahip, makul fiyatlı ve ana akım pazara yönelik cihazları hedefleyecek. S4 sınıfıysa serinin en tepesinde yer alacak. Bu yongaların üretimine yıl sonu itibariyle başlanması bekleniyor. İşlemcilerin 2012’nin başında çıkacak tüketici elektroniği cihazlarında karşımıza çıkması bekleniyor. Yani, 2012 yılının şubat ayında düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde 2.5 GHz işlemci barındıran cihazlar görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER