Teknoloji

Qualcomm’un 1.5 inç, 4.3 inç, 5.7 inç Mirasol ekranları geleceğin mobil cihazlarına girmeye aday

Qualcomm’un Mirasol olarak adlandırdığı yansıtmalı renkli ekran teknolojisi henüz piyasayla buluşma imkanı yakalamadı, ancak şirket bu ekranı taşıyan yeni prototipler üretme konusunda bir hayli istekli. Bu hafta içinde düzenlenen SID Display Week etkinliğinde şirket üç farklı Mirasol ekran prototipini görücüye çıkardı: 1.5 inç’lik model, 4.3 inç’lik, 720p çözünürlüklü model ve 5.7 inç’lik, 1024 x 768 çözünürlüklü model.

1.5 inç’lik model düşük güç tüketimli ve fazla görüntü çıkışı yapmaya ihtiyaç duymayan aletler için isabetli bir seçim gibi görünüyor. Bu ekran batarya ömrünün endişe olmaktan çıktığı saat gibi aygıtlarda kullanılabilir. 4.3 inç’lik ekran, boyutları düşünüldüğünde gelecekteki akıllı telefonlarımızda karşımıza çıkması muhtemel bir ürün olma niteliği taşıyor. Ekranın 343 ppi’lik nispeten yüksek piksel yoğunluğu onu akıllı telefonlardaki standart ekranlardan daha iyi bir konuma taşıyor. Son olarak 5.7 inç’lik ekran da boyutu itibariyle e-kitap okuyucuları için uygun bir ekran gibi görünüyor.

Diğer Mirasol ekranlarında olduğu gibi Qualcomm’un bu ekranlarında da arka ışık kullanılmıyor. Ekranlar tıpkı Eink ekranlarda olduğu gibi ışığı yansıtma özelliği taşıyor, bu sayede güneş ışığı altında bile görülebilirlik oldukça üst seviyede oluyor. Ne yazık ki, bu ekran teknolojisinin renkleri yeniden üretme ve tazeleme oranı gibi kriterleri standart ekran teknolojisiyle örtüşmüyor. Yine de, ekranı gözleriyle görenler video oynatma işlevinin şaşırtıcı derecede iyi olduğuna işaret ediyor. Qualcomm’un Mirasol ekranlarını batarya ömrünün görüntü kalitesine göre ön planda olduğu cihazlarda günün birinde görme fırsatı bulabiliriz.

İlgili – The Verge

[Görsel – The Verge]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER