Teknoloji

Qualcomm’dan orta segment kulaklıklar için yeni Bluetooth LE Audio yongası

qualcomm qcc305x

Qualcomm geçtiğimiz ocak ayında CES 2020’de duyurusu yapılan Bluetooth LE Audio standardı ile çalışan gerçek kablosuz kulaklıklar için yeni bir donanım çıkardı. Qualcomm QCC305x adını taşıyan bu donanımın bu yıl ocak ayının ortalarında sanal olarak gerçekleştirilecek CES 2021’de tanıtılacak kablosuz kulaklıklarda görülmeye başlaması bekleniyor.

Bluetooth LE Audio ile gerçek kablosuz kulaklıklardan daha iyi bir kalite elde ediliyor. Bluetooth SIG, yüzde 50 kadar daha iyi bir kalite öngörüyor. Bu, LC3 (Low Complexity Communications Codec) olarak adlandırılan yeni bir kodlayıcı sayesinde mümkün oluyor. Bu sayede veri transferi daha verimli şekilde gerçekleştiriliyor.

Ayrıca Bluetooth LE Audio çok akışlı ses desteğine de sahip. Yani, birden fazla cihaz aynı kaynaktan gelen sesi daha iyi şekilde yürütüyor. Ayrıca eller serbest imkanı sunan sesli asistanlar için de destek var. Bu sayede asistanı uyandırmak için önce bir düğmeye tıklatmak gerekmeyecek.

Qualcomm’un yongası daha çok orta segmentteki gerçek kablosuz kulaklıklar için tasarlanmış. Özellikle bu pazar segmentinde ilerlemenin hızlı olduğunu görüyoruz. Aktif Gürült Engelleme desteği bu ürünlerin birçoğunda mevcutken kulağa iyi oturan yapıları da ortak özellikleri arasında yer alıyor. Doğal olarak bu yonga, Qualcomm’un aptX ses teknolojilerini destekleyecek. Böylelikle yankı azaltma ve gürültü bastırmalı 96KHz’e kadar ses teknikleri sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER