Teknoloji

Qualcomm ve Microsoft yeni nesil AR gözlükleri için güçlerini birleştiriyor

qualcomm

Qualcomm ve Microsoft, Microsoft’un ekosistemlerine dahil olacak yeni artırılmış gerçeklik (AR) gözlüklerinde kullanılacak yeni Snapdragon işlemcilerin geliştirme sürecinde birlikte çalışacak. Konuyla ilgili açıklama, Qualcomm’un CES 2022 kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikte yapıldı.

Qualcomm’un CEO’su Cristiano Amon, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Microsoft ekosistemindeki yeni nesil, verimli ve son derece hafif yeni AR gözlüklerinde kullanılması için özel bir Snapdragon çip geliştiriyoruz. Bu çip platformu yazılımını hem Microsoft Mesh’e hem de Snapdragon Spaces XR geliştirme platformuna entegre edeceğiz. Snapdragon Spaces tamamen Microsoft Mesh’e entegre edilecek ve bu platform yeni nesil hafif gözlüklerde mevcut olacak.”

Bu iş birliğine çok şaşırmamak gerekiyor. Qualcomm’un Snapdragon 850 işlemcisi Microsoft’un 2019’da çıkardığı HoloLens 2’nin kalbinde yer alıyor. Qualcomm’un son yıllarda AR ve VR cihazları için özel çipler geliştirmeye ayrı bir önem verdiğini de hatırlatmakta fayda var. Şirketin çıkardığı işlemciler arasında Oculus Quest 2’de kullanılan Snapdragon XR’ da bulunuyor.

Microsoft ve Qualcomm daha önce de Surface Pro X’te kullanılan özel SQ1 ve SQ2 işlemcilerin geliştirme sürecinde birlikte çalışmıştı.

Hem Microsoft Mesh hem de Qualcomm Snapdragon Spaces XR platformları için destek sunulmasının kayda değer olduğu da söylenebilir. Her iki platform da farklı cihazları kapsayan karma gerçeklik kullanım senaryoları vadediyor. Bu iki kapsamlı platformun bir araya gelmesinin yeni nesil AR gözlükleri için ne gibi kapılar açacağı merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER