Teknoloji

Qualcomm yeni işlemcisiyle 150W şarj hızını destekleyecek

qualcomm stable diffusion ai

Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 1 adını taşıması beklenen yeni amiral gemisi işlemcisini büyük ihtimalle 30 Kasım’da gözler önüne çıkaracak. Ünlü duyumcu Digital Chat Station’ın paylaşımına göre, bu işlemci 150W şarj hızını destekleyecek. Ancak bu destek üretilen ilk parti işlemcilerde mevcut olmayacak, daha sonraki partilerde aktif hâle gelecek.

Xiaomi ve Lenovo’nun portföylerinde Snapdragon işlemci taşıyan ve yüksek şarj hızı desteğine sahip cihazlar mevcut. Örneğin, 2020’nin ortasında tanıtılan Mi 10 Ultra’da 120W şarj hızı destekleniyor. Lenovo Legion Pro 2 ise çift USB-C girişiyle 90W şarj hızına ulaşıyor. Xiaomi ve Lenovo’nun bünyesindeki Motorola, Snapdragon 8 Gen 1 işlemcili yeni amiral gemisi cihazlarını yıl bitmeden duyuracak. Bu nedenle iki şirketin 150W şarj desteği sunması mümkün görünmüyor.

Digital Chat Station’ın paylaşımına göre, 150W şarj hızının aktif hâle geleceği işlemcilerin sevkiyatı da 2021 bitmeden başlayacak. Bu da, söz konusu desteğe sahip cihazların 2022’nin ilk çeyreğinde kullanıcılarla buluşabileceği anlamına geliyor. 150W şarj hızıyla telefonların pilini sadece 10 dakika içinde doldurmak mümkün olacak.

Qualcomm hâlihazırda “Çifte Şarj” teknolojisini kullandığı Quick Charge 5 standardıyla telefonların pilinin 5 dakika içinde yüzde 50 oranında doldurmayı mümkün kılıyor. Sistemde kusursuz performans için toplamda 12 adet ayrı voltaj, akım ve sıcaklık koruması mevcut. 150W şarj hızı desteğiyle birlikte bu korumaların geliştirilmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER