Teknoloji

Qualcomm’un yeni işlemcisini taşıyan akıllı saatler yıl bitmeden çıkacak

qualcomm

Qualcomm akıllı saatlere yönelik son hamlesini bundan iki yıl önce yapmış ve Snapdragon Wear 2100 adını taşıyan işlemcisini duyurmuştu. Şirket o günden bu yana giyilebilir ürün pazarına hitap eden bir adım atmamıştı.

Geçtiğimiz ayın sonunda Berlin’de gerçekleştirilen IFA 2018’de çok sayıda akıllı saat tanıtılmıştı. Bu da pek çok kişiyi bir akıllı saat alarak Wear OS platformuna merhaba demeye teşvik etmişti.

Ancak teknoloji dünyasını yakından takip edenler, akıllı saat almayı planlayanlara biraz daha beklemelerini tavsiye ediyor. Qualcomm’un yeni akıllı saat işlemcisinin bugün resmiyet kazanması bekleniyor. Wareable sitesine konuşan şirketin giyilebilir ürünlerden sorumlu kıdemli direktörü Pankaj Kedia, yeni işlemciyi taşıyan akıllı saatlerin yıl sonu itibarıyla raflarda olacağını belirtti.

Kedia’nın yeni akıllı saat işlemcisiyle verdiği bilgiler bununla sınırlı kalmadı. Qualcomm yöneticisi, şirketin yeni akıllı saat işlemcisinin saatin temel kullanım amacına göre özelleştirilebileceğini dile getirdi. Yeni işlemcinin akıllı saatlerin pil ömrünü de geliştireceği belirtilse de, bunun hangi ölçekte olacağı konusunda bilgi verilmedi.

Qualcomm imzalı yeni işlemciyi taşıyan akıllı saatlerle tanışmak için iki ay daha beklemek gerekecek gibi görünüyor. Ancak resmi olmayan ilk vaatler, bu bekleyişin potansiyel kullanıcıların yararına olacağını düşündürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER