Teknoloji

Qualcomm webOS’i satın alma sorusuna kaçamak cevaplar verdi

İstanbul’da düzenlenen Innovation Qualcomm 2011 etkinliğinin basın toplantısında şirketin CEO’su Paul Jacobs’a webOS ile ilgilenip ilgilenmedikleri de soruldu. Hatırlayacak olursanız, webOS’in sahibi olan HP birkaç hafta önce webOS tabanlı cihaz projelerini durduğunu, ancak webOS’i yaşatmaya devam edeceğini belirtmişti. Ne var ki, bu açıklamanın ardından webOS’in satılabileceği, Samsung ve HTC gibi şirketlerin de potansiyel alıcı oldukları belirtildi. Bu iki şirket de istekli olmadıklarını belirttiler.

HP’nin webOS işletim sistemli TouchPad tablet ve Pre 3 akıllı telefonundaki işlemcileri sağlayan Qualcomm da webOS ile ilgilenebilecekler listesinde yer alıyordu. İşte basın mensupları bu konuyu bugün bizzat Jacobs’a sorma fırsatı buldular. Jacobs, webOS konusunda HP ile yakın bir şekilde çalıştıklarını ve önümüzdeki dönemde ne olacağını beklediklerini belirtti. “webOS’in devam etmesi fikrini sevdik.” diye konuşan CEO onun güzel bir işletim sistemi olduğunun da altını çizdi.

Jacobs webOS’i cilalamaya bu işletim sisteminin web odaklı bir geliştirme ve uygulama çerçevesine sahip olduğunu, bunun da Qualcomm’un mobil geleceğe yönelik vizyonuyla örtüştüğünü belirterek devam etti. webOS uygulamalarının buluttan sağlanmak yerine yüklendiği cihazda doğal olarak bulunduğunu, ancak HTML, CSS ve JavaScript gibi web tabanlı rakipleriyle aynı standartları kullandığını vurguladı.

Jacobs webOS’i bu kadar övmesine rağmen bu işletim sistemiyle ilgilendikleri konusunda renk vermemeyi tercih etti ve kenara çekildiklerini söyledi. Yine de, bu durum Qualcomm’u potansiyel webOS talipleri arasından çıkarmıyor.

İLGİLİ HABERLER