Teknoloji

Qualcomm Wear OS 3.0 uyumlu işlemcilerini açıkladı

google wear os 3.0 qualcomm
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, Wear OS platformunda yapılacak kapsamlı değişiklikleri geçtiğimiz ay açıklamıştı. Samsung’la birlikte geliştirilen bu yeni platform, Wear OS ve Tizen OS’in en iyi özelliklerini bir araya getirecek. Qualcomm, Wear OS 3.0 olarak da anılan bu yeni platformu hangi işlemcilerinin destekleyeceğini duyurdu.

XDA Developers sitesinin haberine göre, mevcut Snapdragon Wear 3100, 4100 ve 4100 Plus Wear OS 3.0’ı destekleyecek. Konuyla ilgili olarak konuşan Qualcomm sözücüsü, pek fazla detay vermemeyi tercih etti.

XDA’e konuşan Qualcomm sözcüsü şu ifadeleri kullandı: “WearOS 3.0’ı Snapdragon Wear 4100 ve 4100 Plus’a götürmek için Google ile birlikte çalışıyoruz. Bunların yanında Snapdragon Wear 3100 de Wear OS 3.0’ı destekleyecek. Ancak şu anda detay verecek noktada değiliz.”

Fossil daha önce mevcut Wear OS cihazlarının Wear OS 3.0 güncellemesini almayacağını açıklamıştı. Bu da Fossil’in Snapdragon Wear 3100 işlemcili akıllı saatlerini kullananların yeni Wear OS’i deneyimleyemeyeceği anlamına geliyor.

Qualcomm Wear OS 3.0 ile ilgili genel bir çerçeve açıklasa da, henüz detayları paylaşmış değil. Google’ın da söz konusu güncellemeyi ne zaman çıkaracağı belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER