Teknoloji

Qualcomm ultrabook’lardan daha ince Snapdragon S4’lü Windows 8 bilgisayarların müjdesini verdi

ARM tabanlı yongaüstü sistemler genellikle tablet ve akıllı telefon gibi mobil cihazlarla anılır, ancak Windows 8’in ARM versiyonuyla birlikte ARM tabanlı bilgisayarlar da görmeye başlayacağız. Qualcomm ve NVIDIA gibi önde gelen ARM lisansörlerinin de bu döneme ilişkin çalışmaları sürüyor. Her iki şirket de yazılım geliştiricilerine prototip cihazları göndermeye başladı bile. Qualcomm’un planlarıyla ilgili daha fazla detayın ortaya çıkması nereye doğru gittiğimizi biraz daha açık şekilde gösteriyor.

PC World’ün haberine göre, şirketin kıdemli başkan yardımcısı Rob Chandok bu yılın sonunda dört çekirdekli Snapdragon S4 yongalarını barındıran dizüstü bilgisayarların piyasaya çıkacağını söyledi. Qualcomm’un çözümü sayesinde üreticilerin Intel’in ultrabook bilgisayarları veya Apple’ın MacBook Air serisine göre daha hafif ve ince, aynı zamanda dahili 4G desteğine ve yeterli grafik gücüne sahip ürünler çıkarabileceğini kaydetti.

Öte yandan, Qualcomm’un aklında Windows 8’in 64-bit versiyonunda çalışacak özel bir yonga geliştirmek de var. Ancak bu özel çözümün çıkıp çıkmayacağı veya çıkarsa ne zaman olacağı konusunda bir açıklama bulunmuyor. Ancak görünen o ki, Microsoft’un Windows 8 işletim sistemi beklendiği şekilde ekim ayında çıktığında, tüketiciler için ortada birçok farklı seçeneğin bulunacağı bir gerçek.

İlgili – PC World

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER