Teknoloji

Qualcomm ultra düşük güç tüketimli NFC yongası QCA1990’ı duyurdu

Qualcomm, piyasadaki en küçük ultra düşük sistemli yonga unvanını ele geçiren NFC yongası QCA 1990’ı duyurdu. Rakiplerinden yüzde 50 oranında daha küçük olan NFC yongası, eleştirilere maruz kalanNFC teknolojisinin kullanımındaki pil tüketimini azaltmayı hedefliyor. Yonganın ilk örnekleri 2013’ün ilk çeyreğinde yayınlanacak.

Yapılan açıklamada, Snapdragon S4’e entegre olan QCA 1990’un Qualcomm WCN3680 Bluetooth/Wi-Fi yongası ile birlikte kullanıldığı zaman kusursuz bir kullanıcı deneyimi sağladığı belirtildi. Mevcut standartlardan 8 kat küçük antenleri desteklemesi de QCA 1990’ın artı puan toplayan noktalarından biri oldu. Tüketicilere bu yonganın faydası ise mevcut NFC teknolojisinde yaşanan pil tüketim sorunlarının önüne geçilmesi ile ortaya çıkabilir. Zira, halen pek çok kişi pil tüketim sorunları nedeniyle Bluetooth 4.0’ı NFC’den daha verimli bir alternatif olarak değerlendiriyor.

Qualcomm adına açıklamayı yapan ürün yönetiminden sorumlu başkan yardımcısı David Favreu ise şirketinin NFC’nin gelecekte önemli bir yere sahip olacağına ve akıllı telefon deneyimini zenginleştireceğine inandığını dile getirdi. Favreu, tüketicilerin NFC tabanlı servislere uyumu arttıkça, Qualcomm’un da bu teknolojiye yönelik yeniliklerini ortaya koyacağını belirtti.

İlgili >> Slashgear

İLGİLİ HABERLER