Teknoloji

Qualcomm TrueWireless Stereo ile kablosuz kulaklıkları geliştirmeyi amaçlıyor

qualcomm stable diffusion ai
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

qualcomm truewireless stereoGerçek anlamda kablosuz kulaklıklar, son zamanlarda teknoloji şirketlerinin gözdeleri arasında yer alıyor. Ancak Apple AirPods gibi birkaç ürün dışında kablosuz kulaklıklar henüz istenilen seviyeye ulaşmış değil. Şirketler hâlâ kablosuz kulaklıkların nasıl verimli biçimde çalışacağını çözmek için mesai harcıyor. Qualcomm TrueWireless Stereo adını verdiği teknolojisiyle bu yolculukta üreticilere yardımcı olmayı amaçlıyor.

Kablosuz kulaklıklara yerleştirilen Bluetooth yongalarına entegre edilecek olan TrueWireless Stereo teknolojisi, kulaklık topuzlarına birincil ve ikincil roller arasında otomatik olarak geçiş yapma gücünü veriyor. Böylelikle güç tüketiminin dengelenebileceği ve pil ömrünün artırılabileceği belirtiliyor.

Qualcomm’un duyuruları bununla sınırlı kalmıyor. TrueWireless Stereo Plus adını taşıyan bir diğer mod ise telefonların doğrudan her iki kulaklık topuzuna bağlanmasını mümkün kılıyor. Hâli hazırda kablosuz kulaklıklarda önce bir topuz ve telefon arasında bağlantı kuruluyor, ardından bağlı kulaklık topuzu diğer kulaklığa bağlanıyor.

Qualcomm’dan yapılan açıklamaya göre, TrueWireless Stereo Plus daha basit eşleştirmenin önünü açıyor ve mevcut sistemi elemine ederek gecikmeyi azaltıyor.

Şirketin Snapdragon 845 yonga seti için duyurduğu Broadcast Audio özelliği ise çoklu Bluetooth ses bağlantıları için mükemmel eş zamanlama imkânı sunuyor. Bu özelliğin TrueWireless Stereo Plus’taki direkt bağlantı teknolojisini kullanması muhtemel görünüyor. Qualcomm TrueWireless Stereo teknolojisini taşıyan cihazların yılın ikinci yarısında raflardaki yerini alması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER