Teknoloji

Qualcomm Mirasol teknolojili Toq ile akıllı saat arenasına giriyor

Akıllı saat pazarı önümüzdeki yıllarda teknoloji dünyasının devlerinin önemli savaş alanlarından biri olacak gibi gözüküyor. Samsung Galaxy Gear ile pazara adımını atarken, Qualcomm da sürpriz bir biçimde Toq adını verdiği akıllı saatiyle oyuna dahil oldu. Android telefonlara eşlik etmeye yönelik bir biçimde tasarlanan Toq, Qualcomm’un piyasada kabul görmekte zorlanan düşük enerjili görüntü teknolojisi Mirasol için de bir vitrin işlevi görüyor.

qualcomm-toq-050913

Qualcomm’a göre, bu teknoloji sayesinde Toq’un renkli ekranını direkt güneş ışığı altında görmek daha kolay oluyor, aynı zamanda akıllı saatin pil ömrü belirgin bir biçimde uzuyor. Engadget Toq’un tek şarj ile 3 ila 5 gün arasında bir kullanım sunduğunu belirtirken, bu süre Samsung’un Galaxy Gear için verdiği bir günlük kullanımın fazlasıyla üstüne çıkıyor.

Toq uygulamasının Google Play üzerinden indirilmesinin ardından saat, Android 4.0.3 veya daha üstü bir işletim sistemine sahip olan akıllı telefonlara bağlanabiliyor. Kullanıcılar Toq üzerinden gelen aramaları cevaplayabiliyor, SMS okuyabiliyor, hatırlatmaları görebiliyor ve telefonun müzikçalarını kontrol edebiliyor. Qualcomm Toq’a eşlik etmesi için dileyen kullanıcılara Bluetooth kulaklık da sunuyor. Uzun pil ömrü Toq’un dikkat çekici noktalarından biri olsa da, Qualcomm’un şarj için sunduğu çözüm de oldukça pratik. Kullanıcıların Toq’u şarj etmesi için sadece cihazı kutusuna yerleştirmesi yeterli.

Engadget cihazın borsa ve hava durumu bilgilerini de göstereceğini belirtirken, CNET Toq’un yaklaşık 300 dolar civarında bir satış fiyatına sahip olacağını açıkladı. Siyah ve beyaz olmak üzere iki renk seçeneğine sahip olan akıllı saat, yılın dördüncü çeyreğinde satışa sunulacak. Toq’u ”sınırlı sürüm” olarak tanımlayan Qualcomm, akıllı saatinin diğer şirketleri Mirasol teknolojisini kullanması için ikna etmesini hedefliyor.

İlgili >> Qualcomm, Engadget, CNET

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER