Teknoloji

Qualcomm yeni nesil kamera modüllerini ve teknolojisini tanıttı

qualcomm spectra kameraQualcomm kamera işlemci teknolojisiyle ilgili bazı detayları paylaştı. Aynı zamanda akıllı telefonlar ve VR başlıklar için geliştirdiği çeşitli yeni kamera modüllerini sergiledi. Bunların gelecek nesil Snapdragon işlemci platformlarını barındıran yeni Android akıllı telefonlarında da sunulması bekleniyor.

Qualcomm’un kamera tarafındaki çalışmaları ve ilerlemeleri Spectra şemsiyesi altında toplanıyor. Spectra, Spectra Modül Programı ve Spectra Görüntü İşaret İşlemcilerinden oluşuyor. Modül Programı 2016 yılında tanıtılmıştı. Ve akıllı telefon üreticilerine çift kameralı sistemi akıllı telefonlarına kolaylıkla ve hızlı şekilde ekleme yolu sunmuştu. Bunu yaparken kullanıma hazır kamera modülleri oluşturuyor, böylelikle üreticilerin kendi kamera modüllerini üretmekle uğraşmalarını önlüyor.

Programın şimdi yeni modüllerle genişlediğini görüyoruz. Yeni modüller daha iyi alan derinliği efekti sunarken biyometrik doğrulama tarafında da iyileşme sağlıyor. Aynı zamanda iris tanıma gibi gelişmiş bir biyometrik kimlik doğrulama sistemi de destekleniyor.

Qualcomm’un yeni teknolojisi bir nesnenin kameraya ne kadar yakın olduğunu anlayabiliyor ve üç boyutlu bir nesnenin modelini çıkarabiliyor. Bunu yaparken nesnenin üstüne noktalı filtre yerleştiriyor, tabii ki, kullanıcı bunu görmüyor. Noktaların yerlerinin ayarlanması yardımıyla nesnenin şekli de ortaya çıkıyor.

Bu modüllerin yanında Qualcomm görüntü işleme teknolojisini de iyileştiriyor. Böylelikle fotoğraflarda gürültü seviyeleri düşürülüyor. Sonuç olarak düşük ışıkta daha iyi performans, daha iyi elektronik görüntü sabitleme yeteneği sağlanıyor, hareket bulanıklaşması azalıyor.

Qualcomm yeni Spectra görüntü işaret işlemcisinin artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik sistemlerinde de kullanılabileceğini belirtiyor. Bunda yüksek performanslı hareket izleme yeteneklerinin ve eşzamanlı konumlandırma ve haritalandırma teknolojisinin, kısaca SLAM’in büyük payının bulunduğu belirtiliyor.

Hem yeni görüntü işaret işlemcisi hem de kamera modülleri yeni nesil amiral gemisi Snapdragon yongaüstü sistemiyle sunulacak. Ne var ki, yeni sistemin ne zaman duyurulacağı henüz bilinmiyor. Ancak, 2018’in amiral gemisi akıllı telefonlarında bu yeni kamera teknolojilerinin ve yeteneklerinin yer alacağını söyleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER