Teknoloji

Qualcomm Snapdragon’un gücünü iki yıl öncesinin işlemcisiyle gösteriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Qualcomm YouTube sayfası üzerinden yayınladığı yeni bir videoyla şu anda birçok cihazda yer alan Snapdragon yongasetlerinin ne kadar etkileyici performans gösterdiğini bir kez daha kullanıcılara hatırlatmayı amaçlıyor. Mobil işlemci pazarının lider oyuncularından olan Qualcomm’un Snapdragon işlemcileri akıllı telefon pazarının önde gelen cihazlarında yer alıyor. Windows Phone tarafındaki tek işlemci tedarikçisi olan Qualcomm Android telefon tarafında da HTC One S, Sony Xperia S gibi cihazların işlemcilerini sağlıyor. Hatta ABD’de satılan Samsung Galaxy S III’ün ve HTC One X’in LTE destekli versiyonlarında da Qualcomm Snapdragon işlemciler kullanılıyor.

Qualcomm’un yayınladığı videoda Snapdragon işlemcili bir Sony Xperia cihazı ile rakip üreticinin işlemcisini barındıran bir cihaz karşılaştırılıyor. Videoyu izlediğinizde Snapdragon işlemcili telefonun GPS işaretini bulma, oyun oynama, web sayfası üzerinde kaydırma ve yakınlaştırma işlemlerini diğer cihaza göre daha iyi bir şekilde yaptığı görülüyor. Videonun sonunda ise sürpriz ortaya çıkıyor. Snapdragon işlemcili telefonu çalıştıran iki yıl öncesinin Snapdragon S2 yongasetiymiş. Böylelikle Qualcomm, iki yıl önce geliştirdiği işlemcinin bile günümüzün “modern” diye lanse edilen işlemcilerinden daha iyi performans gösterdiği mesajını vermiş oluyor.

Aslına bakarsanız, burada gösterilen işlemci gücünden daha öte bir şey; Qualcomm yonga gücü ve performansı bakımından tüm sistemle ilgileniyor. Bir işlemcinin sadece ham güçten öte olduğunu Qualcomm da biliyor, bu nedenle videoda oyun ve navigasyon gibi alanlara da değiniyor. Oyun oynarken Qualcomm’un güçlü Adreno grafik işlemcilerinin büyük katkısı olduğu bir gerçek. Doğru GPS bilgisi noktasında da şirketin yongaüstü sisteminin gösterdiği telsiz performansı öne çıkıyor. Qualcomm’un radyo telsiz işlemcisinin aralarında Apple’ın da olduğu birçok üretici tarafından tercih edildiğini biliyoruz.

İlgili >> Qualcomm (YouTube)

İLGİLİ HABERLER