Teknoloji

Qualcomm Snapdragon XR1 ile artırılmış ve sanal gerçekliği birlikte sunacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

qualcomm snapdragon xr1Qualcomm Snapdragon XR1 adını taşıyan yeni platformunu duyurdu. Snapdragon XR1, şirketin artırılmış ve sanal gerçeklik için özel olarak hazırladığı ilk yonga seti olma özelliğini taşıyor. Artırılmış ve sanal gerçeklik gözlüklerine, hareketle kontrol cihazlarına yerleştirilecek. Böylelikle kullanıcıların daha pasif ve sakin artırılmış ve sanal gerçeklik deneyimleri yaşaması mümkün hâle geliyor.

Snapdragon XR1, AR ve VR alanları için gerekli güç bakımından Snapdragon 800 serisi yongaların gerisinde kalsa da, Qualcomm yonga setinin belli yeteneklerine dikkat çekmeyi ihmal etmiyor. Bu yetenekler arasında göze ilk çarpan ise XR1’in saniyede 60 kare 4K video oynatırken de düşük güç tüketmesi oluyor. Bu durum, XR1 platformunun termal verimliliğine de yansıyor. Platform OpenGL, OpenCL ve Vulkan gibi görsel API’ların varlığı da geliştiricilerin önünde yeni kapılar açıyor.

XR1 ses konusunda da kullanıcılarını yarı yolda bırakmayacak gibi görünüyor. Platform stereofonik ses desteğinin yanı sıra Qualcomm’un 3D Audio Suite, Aqstic Audio ve aptX Audio gibi yüksek kaliteli ses teknolojilerini de destekliyor. Sürekli açık dinleme ve sesli asistan desteğinin yanı sıra, Bluetooth üzerinden ses oynatma özelliği de XR1’in yetenekleri arasında bulunuyor.

Yapay zekâ da XR1’in iddialı olduğu alanlar arasında bulunuyor. Cihazlardan gelen yapay zekâ temalı sorguları ve talepleri işleyebilen XR-1; yüksek performans isteyen, güç tüketimi bakımından verimli, özdevinimli öğrenme tabanlı algoritmaları çalıştırabiliyor. Bu yeteneklerin Qualcomm Snapdragon XR1 taşıyan sanal gerçeklik başlıkları için ciddi bir fayda sağlaması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER