Manşetler

Qualcomm’dan Snapdragon X70 5G modem ve yeni kablosuz ses teknolojileri

snapdragon x70

Qualcomm, 5G bağlantısını iyileştirecek Snapdragon X70 ve kablosuz ses deneyimini daha iyi hâle getirecek Snapdragon Sound gibi, bazı yeni teknolojileri göstermek MWC 2022 dahilinde gösterdi. Yenilikler ve bunları hayatı geçirecek çipler, muhtemelen bu yılın ikinci yarısından itibaren yeni nesil kulaklıklara ve üst seviye Android telefonlara gelecek.

Snapdragon X70 5G modem-RF sistemi, yapay zekâ (AI) destekli bir işlemci yardımıyla telefonunuzun 5G bağlantısını iyileştirmeye çalışıyor. Bu, daha iyi kapsama alanı için 5G sinyalini en üst düzeye çıkarmasına yardımcı olur. Özellikle düşük ve orta bant frekanslarının daha geniş kapsamına kıyasla, kısa menzilli olan mmWave sinyalleri için bu, önemlidir. Qualcomm, bu iyileştirmenin stadyumlarda ve şehirlerde binalar arasında kullanım gibi durumlarla sınırlı olduğunu ve sinyalin dış mekanlardan iç mekanlara geçememesi gibi, mmWave’in temel zayıflıklarından birini ele almadığını söylüyor. Ancak mmWave sinyalinin olmadığı durumlarda, yeni AI işlemci 6GHz altı kapsama alanını ve hızları da artırmalıdır.

Snapdragon Sound adlı bir platformda sunulan yeni ses özellikleri, geçen yıl duyurulan bir özelliği de içeriyor. Bluetooth üzerinden 16 bit “CD kalitesinde” kayıpsız ses için kablosuz kulaklık desteği de mevcut.  Ayrıca Qualcomm’un mevcut teknolojisinden yüzde 25 daha düşük, 68 ms gecikmeli bir oyun modu da var. Bunlara ek olarak, bir çift kulaklık aracılığıyla stereo olarak kayıt yapma yeteneği de geliyor. Şirketin en son uyarlanabilir aktif gürültü önleme teknolojisi de Snapdragon Sound paketinde bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER