Manşetler

Qualcomm Snapdragon X24 LTE modem ile 5G için önemli bir adım atıyor

qualcomm snapdragon x24Qualcomm Snapdragon X24 adını taşıyan en yeni LTE modemini 2018 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2018) öncesinde duyurdu. Qualcomm’un yeni LTE modemi, 2 Gbps’ye kadar uzanan indirme hızları vadediyor.

Şirketten yapılan açıklamada, X24’ün 2 Gbps gibi hızları destekleyen ilk Cat 20 LTE modem olduğu belirtildi. 7 nm. yonga mimarisiyle üretilen ilk modem olması da X24’ü özel kılan unsurlar arasında bulunuyor. X24, en yüksek hızına ulaştığında şirketin bir önceki gigabit LTE modeminin en yüksek hızını ikiye katlıyor. Gerçek hayatta söz konusu hızlara ulaşmak pek kolay görünmüyor, ancak yine de bu tarz ilerlemeler son kullanıcının ulaştığı hızı da yukarıya çekiyor.

Snapdragon X24, yedi taşıyıcıya kadar toplanma desteğine sahip. Bu destek beş toplanmış LTE taşıyıcısı ve 4×4 MIMO anten kurulumu gibi destekler bir araya gelince maksimum 20 eş zamanlı LTE akışının desteklenmesi de mümkün oluyor. Qualcomm’dan yapılan açıklamaya göre, söz konusu işlev X24 taşıyan cihazlara operatörlerin sunduğu tüm spektrum bantlarına bağlanma fırsatını veriyor. Bu da bağlantı performansının mevcutun ötesine taşınmasını mümkün hâle getiriyor.

4G deneyimini mümkün olduğunca yukarıya taşımayı amaçlayan X24, 5G’ye giden yolun açılışını da hızlandırıyor. 5G yolculuğunun henüz ilk safhalarındayken 4G’de daha yüksek hız sunmak, Qualcomm açısından mantıklı bir tercih gibi görünüyor.

Qualcomm Snapdragon X24 taşıyan cihazlar 2018’in sonlarında raflarda olacak

Qualcomm Snapdragon X24 LTE modemini taşıyan ilk cihazlar, 2018’in sonlarında raflarda olacak. Modem, çok modlu 4G/5G cihazlarda Snapdragon X50 5G NR modemle birlikte çalışacak.

İLGİLİ HABERLER