Teknoloji

Qualcomm Snapdragon Insiders telefonunu uzun süredir güncellemiyor

qualcomm snapdragon

Qualcomm Snapdragon serisi işlemcileriyle akıllı telefon pazarının en önemli oyuncuları arasında yer alıyor. Şirket Asus tarafından tasarlanan bir akıllı telefonla iddiasını farklı bir alanda göstermeye de soyunmuştu. 1500 dolarlık fiyat etiketiyle dikkat çeken cihaz, çıkışının üstünden bir yıl geçmesine rağmen hâlâ Android 11 işletim sistemiyle çalışıyor. Akıllı telefonun Ocak 2022 Android güvenlik yamasından sonra bir güvenlik güncellemesi almaması da ayrıca göze çarpıyor.

Bir Reddit paylaşımında “Smartphone for Snapdragon Insiders” adıyla anılan telefonun son yazılım güncellemesini mart ayında aldığı belirtiliyor. Bu güncellemede de telefona ocak ayının güvenlik yamasının yüklendiğine dikkat çekiliyor. Google ve Samsung gibi şirketler akıllı telefonlarına Haziran 2022 güvenlik yamasını dağıtmaya başlamış durumda.

Qualcomm’un telefona Android 12 güncellemesini getirmemesi de göze çarpan bir diğer nokta oluyor. 1000 doların üstünde bir fiyat karşılığında satılan amiral gemisi bir telefon için böyle bir durumun “kabul edilemez” olduğu söylenebilir. Android 11 yakında iki yaşını dolduracak ve bazı şirketler şimdiden kullanıcıların cihazlarına Android 13’ün beta sürümünü yüklemesine de izin veriyor.

Qualcomm’dan kullanıcıların endişeleri konusunda detaylı bir açıklama gelmese de, şirket en azından güvenlik yamalarının sıklığı konusunda sessizliğini bozdu. Reddit’te yapılan paylaşımda haziran ayının güvenlik yamasının gelecek ay paylaşılacağı ve bundan sonra da 2-3 ay aralıklarla yeni güncellemelerin yayınlanacağı belirtildi.

Qualcomm Snapdragon işlemcilerinin gücünü sergilemek için geliştirdiği telefonda Asus ile birlikte çalışmıştı. Bu tercihin de güncelleme sorunlarına yol açmış olabileceği belirtiliyor. Asus’un bu telefona güncelleme sıralamasında öncelik vermemesi muhtemel görünüyor. Telefonun satış sayısının fazla yüksek olmaması Asus’u bu yönde hareket etmeye itmiş olabilir. Ancak şirketin güncellemeler konusundaki sicil kaydının eskiden de çok parlak olmadığını belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER