Teknoloji

Qualcomm Snapdragon Spaces AR uygulamaları geliştirmeye yardımcı olacak

qualcomm snapdragon spaces

Qualcomm, artırılmış gerçeklik dünyasının önemli kilometre taşlarından biri olma hedefi doğrultusunda Snapdragon Spaces adını taşıyan yeni platformunu duyurdu. Snapdragon Spaces ile geliştiricilere yeni nesil artırılmış gerçeklik başlıkları için uygulama geliştirme konusunda yardım edilecek.

Araç setinde çevreyi ve kullanıcı hareketlerini anlamaya yardımcı olacak teknolojinin yanı sıra Unreal ve OpenXR gibi üç boyutlu motorlar için hazırlanan yazılım kitleri ve Niantic Lightship ile Unity AR Foundation gibi platformlarla bağlantı imkanları bulunuyor.

Qualcomm’un öncelikli hedefi artırılmış gerçeklik teknolojisini daha erişilebilir hâle getirmek. Ancak ilk etapta Snapdragon Spaces ile hazırlanan uygulamalara mobil uygulama mağazaları üzerinden ulaşılacak. Bağımsız gözlüklerde, en azından ilk etapta, Snapdragon Spaces’la hazırlanan uygulamaları görmek mümkün olmayabilir.

Spaces, 2022’nin ilkbaharına kadar geniş ölçekli şekilde kullanımda olmayacak. Qualcomm’un projedeki iş ortakları arasında Lenovo, Oppo ve Xiaomi gibi cihaz üreticilerinin yanı sıra T-Mobile ve NTT DoCoMo gibi mobil operatörler de bulunuyor. Lenovo, ThinkReality A3 artırılmış gerçeklik gözlüğüyle bu projenin ilk iş ortaklarından biri olacak.

Qualcomm Snapdragon Spaces ile artırılmış gerçeklik deneyimine nasıl bir katkı sağlanabileceği konusunda şimdiden bir şey söylemek mümkün değil. Bunun için öncelikle projenin ilk örneklerini görmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER