Manşetler

Qualcomm Snapdragon serisi yeniden adlandırıldı, dört çekirdekli işlemciler 2011 sonunda geliyor – Galeri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Qualcomm, bu hafta düzenlenen bir yatırımcı toplantısında yakın gelecekte çıkaracağı tüm yongaüstü sistemleri için belirlediği Snapdragon adlandırma planını güncellediğini açıkladı. Böylelikle normal bir kullanıcı satın aldığı cihazın içinde yer alan işlemcinin niteliği konusunda daha sağlıklı bir hükümde bulunabilecek. Aynı toplantıda Qualcomm’un dört çekirdekli cihazlar için günümüzün Snapdragon işlemcilerinden birkaç kat daha iyi bir performans sunan, ayrıca 4G LTE ağlarıyla da uyumlu çalışabilen yongaları da çıkaracağını açıkladı.

Bundan böyle Snapdragon S1, S2, S3 ve S4 olarak anılacak. Bu dört parçalı yapıdaki dördüncü parça 28 nm mimarisi üzerine kurulmuş ve dört çekirdekli işlemcileri nitelendiriyor. Çizilen yeni yol haritasıyla birlikte eski MSM8x55 sisteminden de vazgeçilmiş oluyor. Yeni sistem nesile göre ayrılmış durumda. Mevcut çift çekirdekli işlemciler S3 serisi içinde yer alıyor. Bu serinin işlemcileri HP TouchPad, HTC Sensation ve HTC EVO 3D gibi cihazlarda yer alıyor. Bu jenerasyonun 2011’in sonuna kadar en üst seri olması bekleniyor. Gelecek nesil ya da S4 jenerasyonu olarak adlandırılan ailenin ilk üyeleriyse 2011 yılı sonu itibariyle kendisini gösterecek. Bu seri içinde çıkacak dört çekirdekli yongaların NVIDIA’nın dört çekirdekli Kal-El projesi işlemcilerine rakip olması bekleniyor. Qualcomm’un Sistem 4 serisi işlemcileri barındıran cihazların ise 2011 sonunda ve 2012 başında çıkması bekleniyor.

Bu noktada sorulması gereken bir soru var: Çift çekirdekli işlemci barındıran cihazlar piyasanın en çok satan cihazları konumunda değilken, dört çekirdekli işlemci barındıran cihazlar insanların ne kadar ilgisini çekmeyi başarabilecek? Bu işlemcilere sahip cihazların ilk etapta hareket hâlinde oyun oynama bağımlıları ve multimedya canavarları tarafından tercih edileceğini düşünüyoruz.

Galeri: Qualcomm Snapdragon 2011
[nggallery id=642]

İlgili – SlashGear

İLGİLİ HABERLER