Teknoloji

Qualcomm Snapdragon S4 yongasetlerinin arzı yıl sonuna kadar talebi karşılayamayacak

Yonga üreticisi Qualcomm 28 nm Snapdragon S4 yongalarının bu yıl sonuna kadar talebi karşılayacak derecede arz edilemeyeceğini belirtti. Şirket finansal durumunun detaylarını açıkladığı telekonferans oturumunda üreticilerle çalışmaya devam ettiğini, ancak çoğunlukla akıllı telefonlarda kullanılan yongaları için artan talebi karşılayacak derecede üretim yapabileceği garantisini şu an için veremediğini dile getirdi.

Qualcomm, talebi karşılamak için alternatif yongasetleri, özellikle Fusion 2 serisini değerlendirdiğini, bazı durumlarda bunun kullanılabileceğini belirtti. Ayrıca şirket üretimin bir kısmını da başkalarına yaptırma fikrini de göz önünde bulunduruyor. Yıl sonuna kadar arzı istenen seviyeye çıkarma mücadelesi süresince Qualcomm olmayan bazı alternatif yongasetlerin kullanılabileceğini de kabul ediyor.

Qualcomm’un yongasetleri yüksek profilli akıllı telefonlarda kullanılmaya devam edecek, ancak orta seviye telefonlarda diğer üreticilerin tedarik ettiği çözümleri görebiliriz. Tabii, müşteriler bu farkı pek sezmeyecek, ancak Snapdragon yongasetlerinin ne kadar yaygın olduğunu düşündüğümüzde yaşanacak değişim sıradışı olacak.

İlgili – Seeking Alpha
İlgili – BBC News

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER