Teknoloji

Qualcomm Snapdragon S4 son tüketici ürünleriyle birlikte MWC’de çıkış yapacak

Etkileyici bir performans gösterdiği ortaya çıkan çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon S4 yongası gelecek hafta düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde sahneye çıkacak. Qualcomm’un ürün yönetiminden sorumlu başkan yardımcısı Raj Talluri’nin GigaOm’a verdiği bilgilere göre MSM8960 yongası Barselona’da birden fazla akılı telefonun içinde çıkmış olacak. Talluri, yeni yonganın entegre LTE işlemcisine de dikkat çekti.

Mevcut LTE telefonların ayrı bir LTE işlemcisi bulunuyor, bu durum da batarya performansı açısından olumsuz bir durum yaratıyor. Qualcomm’un yonga üstü sistemiyse LTE’yi de aynı plaka üzerine ekliyor, aynı özkaynakların kullanılmasına ve bataryanın çabuk bitmesiyle ilgili sorunlara ilâç olmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Qualcomm’un mobil alandaki en büyük rakiplerinden biri olan NVIDIA da bu yıl içinde entegre LTE desteğini barındıran çözümleri çıkaracak, ancak Qualcomm bu son hamlesiyle daha öne geçmiş oldu. NVIDIA şu anda çekirdek sayısına odaklanmış durumda ve ne kadar çekirdek varsa, o kadar yüksek performans yaklaşımını önemsiyor. Talluri ise şirketinin MWC’de herhangi bir dört çekirdekli tüketici ürünü sergilemeyeceğini duyurdu, dört çekirdekli işlemciler sadece konsept ürünlerle karşımıza çıkacak.

RIM’in bu yılın ilerleyen aylarında çıkacak ilk BlackBerry 10 cihazlarında entegre LTE destekli çift çekirdekli işlemcilere yer vereceği söyleniyor ve bunun için de Texas Instruments ve Qualcomm ile temasta olduğu belirtiliyor. BlackBerry 10 ile ilgili çeşitli detayları açıklaması beklenen RIM’in bu yıl içinde çıkacak ilk BB10 cihazlarında Qualcomm’un yeni nesil çift çekirdekli S4 işlemcisini görmek çok şaşırtıcı olmaz.

İlgili – GigaOM

İLGİLİ HABERLER