Teknoloji

Qualcomm Snapdragon S4 işlemcilerin detayları açıklandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Qualcomm yakında beklenen gelecek nesil yongaüstü sistem ailesiyle ilgili bilgileri paylaştı. S4 olarak adlandırılan bu yeni seri 28 nm’lik yepyeni bir üretim süreci ve Qualcomm Krait CPU ve Adreno 225 GPU gibi mükemmel bir kombinasyonu birlikte sunuyor. 28 nm ile birlikte tüm işler çok daha küçük bir donanım parçasıyla yapılabiliyor. Bu da hem boyut hem de güç tüketiminin azaltılması anlamına geliyor.

Krait CPU mevcut Qualcomm Scorpion serisine göre yüzde 60 oranında performans artışı vaat ediyor. Saat hızlarıysa 1.5 GHz ile 2.5 GHz arasında değişiyor. Şimdiye kadar mobil işlemcilerde 1.5 GHz barajının geçildiğine pek tanık olmamıştık. Adreno 225 GPU ise mevcut 220 serisine göre yüzde 50 oranında performans artışı sunacak. Buna ek olarak 225, Windows 8 için DirectX 9.3 ve OpenGL ES 1.1 ve 2.0 desteklerini bir arada sunacak.

S4 MSM8960 mobil iletişim yongaseti de dünyanın her tarafında kullanılabilecek akıllı telefonlar için gerekli olan bağlantı desteklerini aynı çatı altında sunuyor. Bu yongaset 700-2600 MHz gibi geniş bir frekans aralığında çalışıyor. Qualcomm bu yongasetin 100 Mbps’ye kadar hız destekleyen Kategori 3 LTE ve 42 Mbps’ye kadar hız destekleyen Kategori 24 HSPA+ desteği sunduğunu belirtiyor. Öte yandan EV-DO Rev. B 1x Advanced, EVDO Rev. B TD-SCDMA, GSM, GPRS ve EDGE gibi mobil şebeke destekleri mevcut. Ayrıca Bluetooth, Wi-Fi, NFC ve FM radyodan da bahsetmeden geçmeyelim.

İlgili – Qualcomm

İLGİLİ HABERLER