Manşetler

Qualcomm Snapdragon S4 ailesini genişletiyor

Qualcomm’un Snapdragon S4 işlemcileri popülaritesini giderek artırıyor, şimdi de akıllı telefonların yanı sıra tabletlere, televizyonlara ve Windows 8 PC’lere giriş yapıyor. 1.5 GHz’lik çift çekirdekli yongayı bu yılın üst sınıf akıllı telefonlarında görüyoruz. Qualcomm bu seride yer alan çift çekirdekli işlemcilerin yanına dört çekirdekli işlemcileri de eklemeye hazırlanıyor.

Snapdragon S4 serisi içinde dört farklı paket bulunacak. Bunların en başında yer alan Prime paketi içinde dört çekirdekli, Krait mimarisini baz alan ve Adreno 320 GPU ile tamamlanan 1.5 GHz’lik MPQ8064 yongası yer alıyor. Snapdragon Pro ise tabletlere ve yüksek çözünürlüklü ekran barındıran diğer cihazlara odaklanacak, içinde APQ8064 ve MSM8960T yongasetleri bulunacak.

Snapdragon S4 Plus yongaları entegre LTE modem barındıran akıllı telefonların ihtiyaçlarını karşılayacak. LTE desteği barındıran ve ABD’de piyasaya sürülen Samsung Galaxy S III ve HTC One X’teki yongasetleri bu sınıfa koyabiliriz. Snapdragon S4 Play ise giriş seviyesi pazara odaklanıyor, 1.2 GHz’lik çift çekirdekli işlemcil ve Adreno 203 GPU içeriyor. Qualcomm yeni yongaüstü sistemin Snapdragon S1 çözümleriyle geriye dönük uyumluluk taşıdığını, OEM’lerin tasarımlarını yeni S4 yongalarıyla kolaylıkla çalıştırabilecek hâle getirebileceklerini kaydetti.

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER