Teknoloji

Qualcomm yeni nesil Snapdragon deneyimlerini MWC’de sergiliyor

qualcomm aptx lossless
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

qualcomm-logo-100215

Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’ne büyük önem veren şirketlerden birisi de Qualcomm. Yeni parmak izi tarama sensörünü ve Cyanogen ile gittiği işbirliğini MWC 2015 kapsamında duyuran şirket, yeni nesil Snapdragon deneyimlerini de etkinlikte sergiliyor.

Qualcomm’un yeni nesil mobil deneyimleri, şirket tarafından geliştirilen Zeroth platformunun üstüne inşa edilecek. Zeroth, Qualcomm’un cihaz üstü kullanıcı deneyimini geliştirmeye yönelik ilk zihinsel bilgi işlem platformu olma niteliğini de taşıyor. Qualcomm, Zeroth’u yeni nesil üst seviye yonga sistemi Qualcomm Snapdragon 820’yi barındıran mobil cihazlara uyarlayacak. FinFET teknolojisiyle tasarlanan Snapdragon 820, üst seviye cihazlar için tasarlanan 64-bit Qualcomm Kyro mimarisini de beraberinde getirecek. Qualcomm Snapdragon 820 işlemciye sahip ilk cihazların yılın ikinci yarısında görücüye çıkması bekleniyor.

Qualcomm Başkan Yardımcısı Cristiano Amon, geleceğin üst seviye mobil deneyimlerinin öğrenme ve kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap verme yeteneğine sahip cihazlar tarafından belirleneceğinin ve bu sürecin mobil cihazlarda büyüyen hesap, multimedya ve bağlantı seviyelerinin harmanlanmasıyla gerçekleşeceğini belirtti. MWC 2015’te Zeroth platformuyla bu vizyona yönelik ilk adımlarını gösterdiklerini söyleyen Amon, Zeroth sayesinde otomobillerin, giyilebilir teknolojilerin ve akıllı telefonların istemci modeliyle bilgi işleme düzeyinde ölçekleneceğini ve cihazlar arasında aktarım yapmanın mümkün olacağını sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER