Teknoloji

Qualcomm Snapdragon işlemcileri evdeki TV’lere ve diğer cihazlara sokmayı hedefliyor

Qualcomm’un hedefi Snapdragon işlemcileri her türlü cihazın içine yerleştirmek. Şu anda piyasada bulunan çeşitli popüler cihazlar için gereken işlemci gücünü sağlayan Qualcomm, Snapdragon yongalarını gelecekte daha fazla cihaz içine sokma niyetinde. Hedeflenen cihazlardan bir tanesi de televizyonlar.

Smart TV kavramını giderek daha sık görüyor, hakkında daha fazla şey duyuyoruz. Ancak tablet ve akıllı telefonlarla karşılaştırıldığında TV’lerin biraz geride kaldığını görüyoruz, bu da onların ne kadar akıllı olduğu konusunda şüphe duymamıza neden oluyor. Qualcomm’un iştiraki Atheros’un başkanı Craig Barratt, CNET’e verdiği demeçte “Evdeki daha fazla medya cihazına teknolojimizi sunacağız.” diye konuştu. Ayrıca Qualcomm’un yonga stratejisinden daha fazla set üstü cihaz da nasibini alacak.

Barratt gelecekte evdeki TV’lerin, ağ yönlendiricilerinin, bilgisayarların ve diğer cihazların birbirleriyle hızlı bir iletişim kanalı üzerinden ve daha az kesintiyle sürekli konuşacağını öngörüyor. Bu durumda fotoğrafları, videoları ve diğer içerikleri cihazlar arasında alışverişi daha hızlı şekilde gerçekleşecek. Tabii, bunda daha hızlı işlemcilerin de büyük rolü bulunacak.

İlgili – CNET

İLGİLİ HABERLER