Teknoloji

Qualcomm Snapdragon işlemcileri bundan böyle “platform” olarak anılacak

qualcomm snapdragon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

qualcomm snapdragonQualcomm Snapdragon markasının geleceğe yönelik marka konumlandırması ve pazarlamasıyla ilgili değişiklikleri ve düzenlemeleri duyurdu. Değişiklikler neticesinde şirket bundan böyle Snapdragon serisini işlemciler olarak nitelendirmeyecek, bunun yerine artık bu donanımlardan “platformlar” olarak söz edeceğiz.

Örneğin, Qualcomm’un Snapdragon ailesi içinde sadece CPU, GPU veya DSP’ler yer almıyor. Aynı zamanda entegre LTE modem, Quick Charge (hızlı şarj) teknolojisi, çift kamera görüntü işaret işleyicileri, ses kodlayıcısı, dokunma kontrolörleri ve parmak izi güvenlik teknolojisi de bulunuyor. Tüm bunlar tek bir yonga üstünden destekleniyor. Qualcomm tüm bu bileşenleri bütün bir platformun parçaları olarak görünüyor ve markasını bunu yansıtacak şekilde konumlandırmak istiyor.

Aslında mobil yongaların gelişimini yakından takip edenler için bu çok radikal bir değişiklik sayılmaz. Çünkü çoğu zaman mobil uygulama işlemcileri “yongaüstü sistem” olarak anılırlar, çünkü bunlar sadece çekirdek işlem birimlerinin olmasının ötesine geçerek birçok teknolojiyi ve işlevi bünyesinde barındırırlar. Mobil yongalar giderek daha karmaşık hâle geldikçe ve daha fazla teknolojiyi kapsadıkça, başlangıçtaki işlemci etiketinin ötesine çoktan geçmeye başlamışlardı. Qualcomm şimdi bu fiili duruma resmiyet kazandırmış oluyor.

Donanıma ek olarak, şirket platformlarının bir parçası olarak iş ortaklarına yazılım çözümleri sağlamaya da odaklanacak. Mükemmel görünen fotoğraflar ve videoların işlenmesi için gerekli algoritmalar, pil optimizasyonları ve hatta giderek daha da gelişen otomatik öğrenme yazılımları yonga üreticisinin akıllı telefon, drone, Nesnelerin İnterneti ve otomotiv alanlarındaki iş ortaklarına sunacağı paketin birer parçaları olacak.

Bir başka ilginç nokta da giriş seviyesi Snapdragon 200 serisine yeni bir isim verilmesi. Şirket bundan böyle bu seriyi Qualcomm Mobile olarak adlandıracak. Snapdragon adı daha yüksek performans sunan platformlar için kullanılacak. Bunun tüketicilere ve iş ortaklarına şirketin farklı pazar segmentleri için tasarlanmış seçeneklerini ayırt etme noktasında yardımcı olması umuluyor.

Qualcomm, ilerleyen aylarda daha fazla ürünün markasında güncelleme yapacağı bilgisini de paylaştı.

İLGİLİ HABERLER