Teknoloji

Qualcomm Snapdragon 855 üretimi için Samsung yerine TSMC’yi seçebilir

qualcomm snapdragon 855Qualcomm’un tasarımı olan üst sınıf yonga setleri, son birkaç yıldır Samsung tarafından üretiliyor. Snapdragon 820, Snapdragon 821 ve Snapdragon 835 gibi yonga setleri hep Güney Koreli şirketin üretim bantlarından çıktı. Bu durumun Snapdragon 845 için de geçerli olmasına artık kesin gözüyle bakılıyor. Ancak Qualcomm Snapdragon 855 ile birlikte rotayı başka bir üreticiye çevirecek gibi görünüyor.

Qualcomm’un üst sınıf yonga setlerinin üretimindeki yeni tercihi ise TSMC olabilir. İki şirket daha önce de beraber çalışmış, Qualcomm’un tasarımı olan Snapdragon 808 ve Snapdragon 810 yonga setleri TSMC tarafından üretilmişti. Ancak özellikle Snapdragon 810, Android cihaz üreticileri ve kullanıcıları tarafından rağbet görmemişti. Snapdragon 810’un aşırı ısınması nedeniyle LG G4’te daha az güçlü olan Snapdragon 808 tercih edilmişti. Samsung ise Galaxy S6 ve S6 edge’de sadece kendi üretimi ve tasarımı olan Exynos yonga setlerini kullanmıştı.

TSMC’nin Snapdragon 855 yonga setinin üretimine önümüzdeki yılın sonunda başlayacağı söyleniyor. TSMC’nin Qualcomm adına bir modem yongası da üreteceği konuşulanlar arasında yer alıyor. Samsung’un ise Qualcomm’un boşluğunu yeniden Apple adına A serisi işlemci üreterek kapatacağı iddia ediliyor. Güney Koreli şirket, 2015’te çıkan A9’dan bu yana Apple için işlemci üretmiyor. A9 üretimi için hem TSMC hem de Samsung ile çalışan Apple, 2016’dan bu yana sadece TSMC ile çalışıyor.

Qualcomm Snapdragon 855 7 nm mimarisiyle üretilebilir

Qualcomm Snapdragon 855 için TSMC’yi tercih ederse bunun nedeni üretim mimarisi konusundaki yetkinlik olacak gibi görünüyor. 7 nm. yonga mimarisi konusunda TSMC, Samsung’un daha önünde duruyor. Snapdragon 835 ve Snapdragon 845 ise 10 nm. mimarisiyle üretilmişti.

İLGİLİ HABERLER