Teknoloji

Qualcomm Snapdragon 845’li sanal gerçeklik başlıkları için referans tasarım hazırladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

qualcomm snapdragon 845 vrQualcomm Snapdragon 845 VR başlığı için hazırladığı yeni referans tasarımını gözler önüne çıkardı. Şirketin en yeni sistem mimarisi olan Snapdragon 845, hem sanal hem de artırılmış gerçeklik başlıklarında kullanılabiliyor. Qualcomm yeni referans tasarımıyla Snapdragon 845’in sanal ve artırılmış gerçeklik başlıklarında nasıl kullanılabileceği konusunda üreticilere yol göstermiş oluyor.

Snapdragon 845 VR başlığında 1152 x 1024 piksel çözünürlüklü iki ekran bulunuyor. Bu çözünürlük değerinin piyasadaki diğer sanal gerçeklik başlıklarına kıyasla ortalama altında kalıyor. Örneğin, HTC Vive Pro’da 1600 x 1400 piksel çözünürlüklü iki ekran bulunuyor.

Qualcomm’dan yapılan açıklamada, yeni başlıkta bulunan göz takip teknolojisinin kullanıcının odaklandığı noktayı tespit ettiğini ve odak noktasının çevresindeki unsurların çözünürlüğünü düşürdüğünü belirtti. Odak noktasının daha yüksek çözünürlüklü görünmesini de sağlayan bu teknoloji, performans artışı ve güç tasarrufu da vadediyor.

Snapdragon 845 VR başlığında dört kamera bulunuyor. Bu kameralardan ikisi göz hareketlerini takip ediyor. Diğer iki kamera ise dışarıya doğru bakıyor. Göz takibinin henüz sanal gerçeklik başlıklarında pek fazla görülmeyen bir özellik olduğunu belirtmek gerekiyor. Oda ölçeğinde altı dereceli baş takibi ile eş zamanlı yerelleştirme ve haritalandırma da Qualcomm’un başlığının özellikleri arasında bulunuyor.

Snapdragon 845 VR başlığı, Snapdragon 835 ve 820 platformlarının üzerine inşa edilen seleflerinin sunduklarını biraz daha geliştiriyor. Bir önceki nesle kıyasla yüzde 30 daha iyi grafik performansı, yüzde 30 daha iyi enerji verimliliği ve iki kattan daha fazla ekran işlem hacmi Snapdragon 845 VR başlığının özellikleri arasında bulunuyor.

Qualcomm Snapdragon 845 VR başlığı, teknik donanım bakımından da seleflerinin üzerine çıkıyor. Qualcomm Kryo 385 CPU, Adreno 630 GPU, özel Hexagon dijital sinyal işlemcisi ve Spectra 280 görüntü sinyali işlemcisi başlığın ana teknik donanımını oluşturuyor. Qualcomm’dan yapılan açıklamaya göre, bu kurulum sayesinde her bir göz için 4 milyon piksele kadar ulaşan bir görüntü aktarımı yapılabiliyor. 3D Audio desteği de Qualcomm’un referans tasarımının özellikleri arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER