Teknoloji

Qualcomm Snapdragon 845 taşıyan PC’ler 2018’in ikinci yarısında çıkacak

qualcomm snapdragon 845Snapdragon 835 işlemci taşıyan ve daima internete bağlı olmaya uygun dizüstü bilgisayarlar, geçtiğimiz hafta gözler önüne çıkmıştı. Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti de yine aynı dönemde resmiyet kazanmıştı. Dizüstü bilgisayarların Snapdragon 835 ile başlayan macerası, 2018’in ikinci yarısı itibarıyla Snapdragon 845 ile devam edecek gibi görünüyor.

Fudzilla sitesinde yayınlanan bir haber de bu ihtimali kuvvetlendiriyor. Habere göre, Qualcomm’un CDMA teknolojilerinden sorumlu başkanı Cristiano Amon’un aralarında bulunduğu yöneticiler, Snapdragon 845 işlemcili bilgisayarların 2018’de raflarda olacağını belirtti. Snapdragon 845 işlemcili dizüstü bilgisayarların okulların açılacağı dönemde, yani üçüncü çeyrekte, satışa sunulması muhtemel görünüyor.

Qualcomm yöneticilerinin çizdiği takvimde sürpriz niteliği taşıyan pek fazla şey bulunmuyor. Snapdragon 845 işlemcili dizüstü bilgisayarların çıkışı, Qualcomm adına sıradaki adım niteliğini taşıyor. Şirket yeni yonga setinin telefonların yanı sıra sanal gerçeklik başlığı ve dizüstü bilgisayarlarda da kullanılacağını açıklamıştı.

Qualcomm Snapdragon 845 işlemcili ilk bilgisayar HP’den gelebilir

Snapdragon 835 işlemci taşıyan ilk dizüstü bilgisayarların önümüzdeki ilkbaharda satışa sunulması bekleniyor. Bu bilgisayarların Asus NovaGo ve HP Envy x2 olması öngörülüyor. Fudzilla’da yer alan habere göre, Qualcomm Snapdragon 845 işlemcili ilk bilgisayarın da HP’nin Envy serisine ait olması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER