Teknoloji

Qualcomm Snapdragon 845 karma gerçeklik için optimize edilecek

qualcomm snapdragon 845Qualcomm Snapdragon 845 yonga setini geçtiğimiz hafta resmi olarak duyurmuştu. Yeni yonga seti, sadece amiral gemisi telefonlara aradıkları gücü sağlamakla yetinmeyecek. Snapdragon 845, karma gerçeklik cihazlarında da kullanılmasını mümkün kılacak özellikleri de barındırıyor.

Adreno 630 grafik birimi işlemcisi, duvar çarpışma tespiti özelliğini destekliyor. Bu özellik aslında önünde duranlardan farklı bir gerçeği görenler, yani sanal gerçeklik başlığı kullanıcıları, için büyük önem taşıyor. Snapdragon 835’e kıyasla yüzde 30 daha az güç tüketen Snapdragon 845, Qualcomm’un üçüncü nesil yapay zekâ platformunu da barındırıyor. Bu platform, hareket hâlindeyken sahne ve nesne tanıma imkânını sağlıyor.

Qualcomm, yeni yongasını NetEase Games’in oyun motoru Messiah ile uyumlu olacak şekilde optimize etmek için de çalışmalarını sürdürüyor. Messiah, NetEase Games’in sanal gerçeklik oyunlarının da merkezinde yer alıyor. NetEase Games, Qualcomm ile yaptığı işbirliğinin oyuncular için “sıra dışı oyunların ve üst sınıf deneyimlerin” oluşturulmasını mümkün kılacağına inanıyor.

Hem Qualcomm hem de NetEase, Khronos’un Vulcan grafik motoruyla bazı yoğun grafik işlemlerinin bir kısmını CPU’ya yönlendiriyor. Böylelikle grafik işlemcisinin yükü azaltılırken, güç tüketimi ve aşırı ısınma gibi sorunlar da minimize ediliyor.

Qualcomm Snapdragon 845 için hazırlanan oyunlar 2018’de yayınlanacak

NetEase, Snapdragon teknolojisine uygun ilk sanal gerçeklik oyununu hazırlamak için Snapdragon VR yazılım geliştirme araç setini kullandı. Söz konusu oyun Twilight Pioneers adını taşıyor. Qualcomm Snapdragon 845 adını taşıyan oyunlar 2018’de yayınlanacak.

İLGİLİ HABERLER