Teknoloji

Snapdragon 845’in izine Qualcomm’un ITC başvurusunda rastlandı

qualcomm stable diffusion ai

qualcomm Henüz resmi olarak duyurulmasa da, Qualcomm Snapdragon 845 ile ilgili bilgiler bir süredir etrafta dolaşıyor. Qualcomm’un yeni amiral gemisi platformunun 7 nm. mimarisiyle üretileceği ve mevcut Snapdragon 835’e kıyasla yüzde 25 ila 35 daha yüksek performans sergileyeceği söyleniyor. Ancak 7 nm. mimarisinin önümüzdeki yıla hazır olmayacağı iddiası, bu yöndeki dedikoduları kesintiye uğratmıştı.

Samsung Galaxy S9’un Snapdragon 845 taşıyan ilk akıllı telefon olması bekleniyor. Ancak LG de geçtiğimiz mayıs ayında yaptığı açıklamada 2018 model amiral gemisinde Qualcomm’un en gelişmiş işlemcisine yer vereceğini duyurmuştu.

LG bu yıl piyasaya sürdüğü G6’da 2016 model Qualcomm Snapdragon 821’yi kullanmak zorunda kalmıştı. Snapdragon 835 ise ilk defa Galaxy S8 ve S8+’ın ABD’de satılan modellerinde kullanıma sunulmuştu.

Qualcomm Snapdragon 845 kendisini ITC başvurusunda gösterdi

Snapdragon 845 hakkında Qualcomm’dan resmi bir açıklama gelmedi. Ancak şirket tarafından ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu’na (ITC) sunulan bir belge, yeni işlemcinin varlığını doğruluyor. iPhone’ların ABD’ye girişini ve ülkede satışını engellemeye çalışan Qualcomm, mahkemeye sunduğu belgede patentli işlemcilerini de sıraladı. Başvuru belgesindeki patentli işlemciler arasında Snapdragon 845 de SDM845 koduyla boy gösteriyor.

qualcomm snapdragon 845

İLGİLİ HABERLER