Teknoloji

Qualcomm Snapdragon 835’in benchmark testi sonuçları ortaya çıktı

qualcomm snapdragon 835MSM8998 kod adıyla da anılan Qualcomm Snapdragon 835, Samsung’un yeni amiral gemisi telefonları Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus ile akıllı telefon pazarına adımını atacak. Samsung’un ABD’de piyasaya süreceği Galaxy S8 modellerinde Snapdragon 835 işlemciyi kullanması bekleniyor. İşlemcinin Samsung’un cihazlarından sonra yıl içinde piyasaya sürülecek diğer Android cihazlarda da boy göstermesi muhtemel görünüyor.

Qualcomm, yeni yonga setinde sadece ham güce odaklanmıyor. Optimal güç ve performans tüketimi oranı, Snapdragon 835’te daha öncelikli bir konu niteliği taşıyor. 10nm mimarisiyle üretilen işlemci, mobil sanal gerçeklik konusunda pürüzsüz bir performans sağlayan ekstra özellikler barındırıyor.

Qualcomm’un yeni önceliklerini yadırgamamak gerekiyor. Zira uzun süredir akıllı telefon işlemcileri yeterli performansı sağlıyor. Ancak artık kullanıcılar işlemcinin daha az ısınmasını ve telefonun daha az pil tüketmesini bekliyor.

qualcomm snapdragon 835Şirketin bu yeni yaklaşımının işlemci performansını aşağıya çekebileceğinden korkuluyor. Ancak Geekbench’in benchmark testinin sonuçları, bu korkuların yersiz olduğunu gösteriyor. Snapdragon 835, 4 GB RAM ve Android Nougat işletim sistemi taşıyan cihazda test edildiğinde Galaxy S7’den daha iyi bir performans sergiliyor.

Qualcomm Snapdragon 835 Geekbench’in Android listesinde zirveye yerleşiyor

Qualcomm Snapdragon 835, Geekbench 4’ün benchmark testinde tek çekirdekte 2004 puan elde ediyor. İşlemci böylelikle Galaxy S7, Galaxy Note 7 ve Galaxy S7 edge gibi 2016 çıkışlı Samsung modellerini geride bırakmayı başarıyor. Snapdragon 835 Galaxy S8’in içinde tam anlamıyla test edildiğinde sonuçların değişmesi ihtimaller dahilinde yer alsa da, ilk performansın oldukça umut verici olduğu rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER