Teknoloji

Qualcomm Snapdragon 830 üretim sürecine TSMC’nin de dahil edildiği söyleniyor

qualcomm snapdragon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

qualcomm snapdragon 830Qualcomm’un yeni Snapdragon 830 yongasının üretiminin Samsung tarafından 10nm mimarisiyle gerçekleştirileceği belirtilmişti. Ancak Digitimes’ta yer alan bir haber, Güney Koreli şirketin Snapdragon 830 üretim takviminin arkasında kaldığını öne sürüyor. Haberde Qualcomm’un yeniden takvimi yakalamak ve talebi zamanında karşılamak adına TSMC’yi de üretim sürecine dahil ettiği belirtiliyor.

Qualcomm Snapdragon 830 üretiminin 10nm yonga üretim teknolojisiyle Samsung tarafından gerçekleştirileceğine dair haberler, birkaç hafta önce gündeme gelmişti. Samsung da bundan kısa bir süre 10nm mimarisini kullanarak geniş ölçekli üretim yapmaya başladığını açıklamıştı. İlk etapta her şey planlar doğrultusunda ilerliyor gibi gözükse de, Çin kaynaklı haberler işlerin aslında böyle gitmediğini gösteriyor.

Android telefon üreticilerinin henüz yonga için gerekli örnekleri teslim almamış olması, gecikmenin bir kanıtı olarak niteleniyor. Cihaz üreticilerinin yongaları telefonlara yerleştirmeden önce bileşenin cihaza uygunluğunu test etmeleri gerekiyor.

Neredeyse tüm üst sınıf Android telefon üreticileri, cihazlarında Snapdragon’ın 800 serisi işlemcilerini kullanıyor. Samsung, HTC, Sony, LG, Oppo, Xiaomi, Asus ve Vivo gibi üreticilerinin Snapdragon 830 barındıran telefonlarını 2017’nin başlamasıyla birlikte görücüye çıkarmaları bekleniyor.

Qualcomm Snapdragon 830 sevkiyatında yaşanacak gecikmelerden zarar görebilir

Snapdragon 830 sevkiyatlarında yaşanacak olası bir gecikmenin Qualcomm’un mali bilançolarına ve akıllı telefon üreticilerinin planlarına olumsuz bir etki yapacağı belirtiliyor. Dolayısıyla Qualcomm’un işlemcinin üretim sürecine TSMC’yi de dahil etmesi kulağa oldukça mantıklı geliyor.

İLGİLİ HABERLER