Teknoloji

Qualcomm Snapdragon 830 Samsung tarafından üretilebilir

qualcomm snapdragon 830Samsung Galaxy S8’in önümüzdeki yılın şubat ayından önce gün yüzüne çıkması pek muhtemel gözükmüyor. Ancak bu durum Samsung’un müstakbel amiral gemisine ilişkin dedikodu çarkının dönmesine engel olmuyor. Güney Kore kaynaklı haberlere göre, Samsung Galaxy S8 için Qualcomm Snapdragon 830 işlemcili bir versiyon da sunulacak. Söz konusu işlemcinin de 10nm düğüm süreciyle Samsung tarafından üretileceği söyleniyor.

İddiaya göre, Samsung söz konusu üretim için Qualcomm ile özel bir anlaşma imzaladı bile. İşlemcilerin üretiminde FoPLP isimli bir teknolojinin kullanılacağı ve bu teknoloji sayesinde Samsung’un paket tabakası için basılı bir devre tahtasına ihtiyaç duymadan yonga üretebileceği belirtiliyor. Dedikodulara göre söz konusu üretim teknolojisinin gelişimi de Qualcomm ve Samsung tarafından birlikte gerçekleştiriliyor.

Qualcomm Snapdragon 830 Galaxy S8 için tek işlemci seçeneği olmayacak

Samsung’un Galaxy S8’de Qualcomm Snapdragon 830 dışında gelişimi ve üretimi kendisine ait Exynos 8895’i de işlemci seçeneği olarak sunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Exynos 8895’in üretiminde de Snapdragon 830 ile aynı teknolojinin kullanılacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER