Teknoloji

Qualcomm Snapdragon 830 taşıyan cihazlar 2017’nin ikinci yarısında piyasaya çıkabilir

qualcomm snapdragon 830Qualcomm kısa bir süre önce en yeni işlemcisi Snapdragon 835’i duyurmuştu. İlk etapta yonga setine dair detayları açıklamayan şirket, önümüzdeki haftalarda daha fazla bilgi paylaşma sözü vermişti.

Snapdragon 835’e dair detaylar sınırlı olsa da, işlemcinin Qualcomm ve Samsung’un ortak çalışmasının bir ürünü olduğu biliniyor. Güney Koreli şirketin 10nm FinFET süreciyle üretilen işlemciyi taşıyan cihazların 2017’nin ilk çeyreğinde tanıtılacağı artık neredeyse kesinleşmiş durumda.

Henüz doğrulanmasa da, Samsung Galaxy S8’in Qualcomm Snapdragon 835 işlemci taşıyan ilk cihazlardan biri olması öngörülüyor.

Ancak Qualcomm’un yeni nesil işlemcilerine dair haber ve dedikodular sadece Snapdragon 835 ile sınırlı kalmıyor. Henüz resmiyet kazanmayan Snapdragon 830’a dair çeşitli iddialar da ortada dolaşıyor.

Çin kaynaklı haberlere göre, Qualcomm Snapdragon 830 işlemci taşıyan cihazlar, önümüzdeki yılın ikinci yarısı itibarıyla resmiyet kazanacak.

Qualcomm Snapdragon 830 da Snapdragon 835 ile aynı mimariyle üretilebilir

Qualcomm Snapdragon 830’un altı ya da sekiz Kyro 200 çekirdeği barındırması ve Snapdragon 835 gibi FinFET mimarisiyle üretilmesi bekleniyor. Snapdragon 835’in bu denli ön plana çıktığı bir ortamda Snapdragon 830 biraz daha destekleyici bir rol oynayacak gibi görünüyor. Söz konusu işlemcinin amiral gemisi cihazlardan ziyade orta segmentte konumlanan akıllı telefonlarda kullanılması muhtemel görünüyor. Ancak şu anda ortada resmi bir duyuru bulunmadığı için bütün bunların sadece varsayımdan ibaret olduğunu belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER