Manşetler

Yeni yıldaki mobil cihazınız Qualcomm Snapdragon 805 ile Ultra HD keyfi yaşatacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Snapdragon 800 işlemcili üst sınıf akıllı telefonların vitrinlerde daha da fazlalaştığı bir ortamda Qualcomm yeni bir mobil yongasetle çıkageldi. Dört çekirdekli Snapdragon 805 Ultra HD yetenekleriyle dikkat çekiyor.

qualcomm-snapdragon-805-201113Qualcomm Snapdragon 805 işlemcili tabletlerin en önemli özelliği, içinde bulunduğu tablet, akıllı telefon veya Smart TV’lerde Ultra HD video oynatımını düzgün şekilde gerçekleştirmesi. Bu noktada içinde bulunan Adreno 420 GPU’nun büyük bir katkısı bulunuyor. Qualcomm’un iddiasına göre bu grafik işlemci birimi daha önceki modellere göre yüzde 40 daha yüksek güç barındırıyor.

Snapdragon 805’te her biri maksimum 2.5 GHz hızında çalışan dört adet Krait 450 CPU bulunuyor. Bu çekirdekler 25.6 GB/saniye hız destekli bir bellek aracılığıyla iletişim kuruyor, böylelikle uygulamalar hızlı şekilde çalışıyor.

Yeni yongaset 28nm Gobi MDM9x25 modem de içeriyor. Bu sayede LTE taşıyıcı birleştirme işlemini destekliyor, daha yüksek hızlara ulaşılabiliyor. Ayrıca 150 Mbps LTE 4 standart desteği de Snapdragon 805’in özelllikler listesinde bulunuyor. Bir başka LTE modem seçeneği olan 20nm Gobi MDM9x35 ise WTR3925 yonga ile birlikte geliyor, LTE Advanced sayesinde 300 Mbps indirme hızlarına erişilebiliyor. Qualcomm’un belirttiğine göre her iki modem yongası da 3GPP tarafından onaylanan taşıyıcı birleştirme bant kombinasyonlarını destekliyor. Böylelikle üreticiler LTE cihazlarını pazara daha hızlı şekilde sürebilecek.

Son olarak Snapdragon 805’te yeni bir mobil kamera işlemcisi bulunuyor. Bu da gigapiksel mertebesinde işlem hacmi ve jiro tabanlı görüntü sabitleme desteği sunuyor. Böylelikle daha düzgün video kaydı yapılıyor, görüntü işleme işleri daha düzgün şekilde gerçekleşiyor.

Tüm bu üstün özellikler çok daha az güç tüketen bir pakette geliyor. Qualcomm, Snapdragon 805 işlemcili bir cihaza sahip olmanın cepte UltraHD sinema taşımak anlamına geleceğini dile getiriyor.

Henüz Snapdragon 805 işlemcili cihazların piyasaya çıkmasını beklemeyin. Yonga üreticisinin söylediğine göre bu işlemciye sahip ilk cihazlar gelecek yıl itibarıyla çıkış yapacak. Bu demek oluyor ki, Sony Xperia Z1, LG G2 gibi Snapdragon 800’lü cihazları gözden çıkarmak için henüz çok erken.

İlgili >> Qualcomm (1), (2)

İLGİLİ HABERLER