Teknoloji

Qualcomm Snapdragon 802 ile birlikte yeni Smart TV deneyimlerine kapı açılacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Qualcomm Snapdragon 800 serisi işlemcilere, özellikle Ultra HD 4K çözünürlük destekli Smart TV’lerde deneyimi artırıcı gücü sunacak Snapdragon 802’yi ekledi.

qualcomm-snapdragon-logo-051212

Snapdragon 802’de 1.8 GHz dört Krait çekirdekli CPU ve Adreno 330 GPU bulunuyor. Doğal 4K video yayın desteğinin yanı sıra Qualcomm Technologies’in HQV işlemcisi aracılığıyla 1080p videoyu Ultra HD’ye çevirme yeteneği de bu yongasetin temel özellikleri arasında yer alıyor.

Hexagon sayısal işaret işleme özelliği sayesinde Dolby Digital ve DTS çevresel ses desteği ekleniyor, OEM’lere özelleştirilmiş seçenekler sunma fırsatı sağlanıyor. Yongasetin bağlantı destekleri arasında 2-stream, çift bant Qualcomm Vive 802.11ac Wi-Fi ve AllJoyn yazılım tabanlı bağlantı çatısı bulunuyor.

Qualcomm’un idari başkan yardımcısı Murthy Renduchintala, uzmanlıklarını akıllı telefon pazarına sunmanın yanı sıra Smart TV pazarına özel yetenekler de getirdiklerini, bunlar sayesinde müşterilerine Smart TV kategorisini hem TV hem de akıllı telefon deneyimlerini bir araya getirerek yeniden tanımlama fırsatı verdiklerini vurguladı.

Snapdragon işlemcilerin ve Qualcomm Technologies’in bağlantı bileşenlerinin verimli entegrasyonu sayesinde eşsiz ev eğlence deneyiminin yeni izleme, oynatma ve etkileşim kurma yollarıyla birlikte hayata geçeceğini de sözlerine ekledi.

Qualcomm’un iş ortakları henüz açıklanmadı, ancak CES 2014’te bununla ilgili daha fazla ayrıntının kesinleşmesi bekleniyor.

İlgili >> Qualcomm

İLGİLİ HABERLER