Teknoloji

Qualcomm Snapdragon 801 üst sınıf akıllı telefon ve tabletleri güçlendirecek

Qualcomm  daha hızlı işleyen ve iyi performans sunan akıllı telefonlarda yer alacak yeni bir Snapdragon işlemcisini, Snapdragon 801’i duyurdu.

qualcomm-snapdragon-805-201113

Yeni işlemci Sony Xperia Z1, LG G2 ve bunun gibi 2013’ün ikinci yarısında çıkmış cihazlarda yer alan Snapdragon 800 modeline göre birtakım geliştirmeler içeriyor. Qualcomm CDMA Technologies başkanı ve Qualcomm kıdemli başkan yardımcısı Enrico Salvatori, talebi artırmak için akıllı telefon deneyimini daha da genişletmek gerektiğini vurguladı.

Selefi Snapdragon 800 gibi Snapdragon 801 de entegre 4G LTE Cat 4 ve 802.11ac Wi-Fi alıcılarını içeriyor, böylelikle daha yüksek hızlı veri iletişimine izin veriyor. İyileştirilmiş dört çekirdekli Krait 400 CPU sayesinde gelişmiş işlemci performansı sağlanırken Adreno 330 GPU da yüksek grafik performansı sunmayı vadediyor. Üstelik bu sırada pil tüketimi de mümkün olan en düşük değerde tutuluyor.

Qualcomm’un belirttiğine göre CPU, GPU, DSP, kamera sensörü ve bellek bileşenleri gibi parçaların her birinde performans artışı kaydedildi, bazılarında bu artış yüzde 30’a dayandı.

Snapdragon 801 işlemcisini MWC’de tanıtılan çeşitli akıllı telefon ve tabletlerde göreceğiz. Bu işlemciyi taşıyan ürünlerin de nisan sonu itibarıyla çıkması bekleniyor.

Ancak Qualcommduracak gibi görünmüyor. Şirket akıllı telefon ve tabletlerden beklentilerin artmaya devam ettiğini kaydederken, çok yakında LTE destekli orta sınıf işlemcilerle giriş ve orta seviyedeki akıllı telefonların hedefleneceğini vurguladı. Qualcomm şu anda 1000’in üzerinde LTE cihazının ya kabul ya da tasarım aşamasında olduğunu, yeni şebekeler kuruldukça bunların da tüketicilerle buluşacağını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER