Manşetler

Qualcomm Snapdragon 712 selefi 710’dan biraz daha hızlı ve yetenekli

qualcomm snapdragon 712
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Qualcomm akıllı telefonlara özel ürün serisine yeni bir üye daha ekliyor. Snapdragon 712, orta üst segment akıllı telefonlara girecek. Şirketin belirttiğine göre, yeni mobil platform Snapdragon 710’a göre yaklaşık yüzde 10 civarında daha hızlı. Aynı zamanda akıllı telefonunuzu biraz daha hızlı şarj etmenizi sağlayacak teknolojiyi de içeriyor.

Snapdragon 712, birçok bileşen açısından 710 ile ortak, her ikisi de bazı temel özellikleri paylaşan 10nm tabanlı işlemciler. Sekiz çekirdekli Kryo 360 işlemci, Adreno 616 GPU, Spectra 250 görüntü işareti işlemcisi ve Snapdragon X15 Kategori 15 indirme ve Kategori 13 yükleme destekli modem gibi parçaları barındırıyor.

Bu yongayı barındıran telefonlar 32 megapiksel çözünürlüklü tek bir kameralı veya 20 megapiksel çözünürlüklü iki kameralı sistemlere sahip olabilecek. En yüksek LTE indirme hızı 800 Mbps, yükleme hızı ise 150 Mbps olabilir, tabii ki bunlar teorik hızlar.

Qualcomm Snapdragon 712’nin farklı olduğu birtakım noktalar da mevcut. Örneğin; Snapdragon 710’un 2.2 GHz’lik saat frekansı yerine 2.3 GHz’lik çalışma frekansına sahip. Quick Charge 4 yerine daha hızlı olan Quick Charge 4+’ı destekliyor. Aynı zamanda Qualcomm’un uyarlanabilir anten ayarlama teknolojisi Signal Boost’u destekliyor. Bunlara ek olarak Qualcomm’un TrueWireless Stereo Plus ve Broadcast Audio teknolojileri sayesinde daha iyi Bluetooth ses iletimi sağlıyor.

Broadcast Audio teknolojisi sayesinde bir telefondan sesi Bluetooth üzerinden, aynı anda birden fazla cihaza, senkronize biçimde iletebilirsiniz. TrueWireless Stereo Plus ise, Qualcomm’un QCC5100 platformunu kullanan kablosuz kulaklıklarla müzik dinlerken güç tüketimini azaltıyor, daha iyi ses kalitesi sunuyor.

Diğer taraftan, Quick Charge 4+ desteği sayesinde yüzde 15’e varan oranda daha hızlı şarj ederken, daha az ısı üretimi ve enerji tüketimi de mümkün oluyor.

Snapdragon 712’yi bu yıl içinde çıkacak orta ve orta üst segment Android telefonlarda göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER